Affiliates vergoeden? Freedom doet het anders!

Freedom strijdt voor een veilig en vrij internet. Het online volgen van mensen, persoonsgegevens opslaan en profilering, dat vinden wij maar niks. Maar we moeten onze motor wel draaiende houden en daarvoor hebben we o.a. leden nodig. Via diverse manieren brengen we onze naam onder de aandacht, zodat steeds meer Nederlanders ons kennen en overstappen. Gaat dat dan wel op een veilige en vriendelijke manier, zul je nu wellicht denken? Het antwoord is ja! Over ieder in te zetten middel of kanaal, wordt eerst goed nagedacht. Zo worden bijvoorbeeld privacyverklaringen van partners grondig onder de loep genomen en waar nodig aangepast. Of worden bepaalde toepassingen uitgeschakeld, zoals tracking-pixels. Een mooi nieuw voorbeeld is het affiliate programma. Stiekem zijn we best wel trots op deze unieke nieuwe samenwerking, we vertellen je er graag meer over! 

Een affiliate is een publisher* die andermans producten promoot in ruil voor een commissie. Een mooie manier dus om er mede voor te zorgen dat 'Freedom Internet' onder meer Nederlanders bekend raakt. We wilden er graag aan meedoen, maar er was wel een probleem. Wanneer normaal gesproken een bezoeker op een link klikt van een zogeheten 'publisher', dan wordt die persoon getrackt. Diverse gegevens worden opgeslagen op de computer van de bezoeker, zodat de publisher weet of hij een bestelling heeft gedaan of niet. Andere gegevens worden vaak ook opgeslagen, zodat er bijvoorbeeld gericht geadverteerd kan worden. Wellicht wordt hij dan wel overgehaald te bestellen?! Deze werkwijze past natuurlijk totaal niet bij Freedom. Een goede uitdaging gaan wij niet uit de weg en dus gingen we om tafel met Awin. We bedachten een manier waarop we de partners toch konden belonen, maar geen persoonsgegevens van de bezoeker hoefden op te slaan of terug te geven aan de partner. 

De oplossing

Wanneer de bezoeker via een affiliate op onze website terechtkomt, dan onthouden wij de postcode en het huisnummer 30 dagen (mits de bezoeker het goedkeurt). Wanneer de bezoeker de site verlaat voordat hij zijn bestelling heeft afgerond, maar deze binnen 30 dagen alsnog plaatst, ontvangt de partner een vergoeding. De vergoeding wordt namelijk verstrekt op basis van de opgegeven postcode en huisnummer combinatie. De bezoeker kan dus vanaf ieder device en vanaf ieder IP-adres zijn bestelling plaatsen, zonder dat de partner zijn vergoeding misloopt.
De 'verkoop' voor de publisher wordt vervolgens zowel binnen dezelfde browsersessie (max 3 uur) of erbuiten bij goedkeuring (30 dagen) serverside met minimale informatie geregistreerd bij Awin (er was een sale, toegekend aan publisher XYZ).
Om 30 dagen een postcode en huisnummer combinatie op te slaan, vinden wij, dat we daar even toestemming voor moeten vragen.
Bekijk hieronder hoe onze "dit is geen cookie melding" melding er dan uitziet voor de bezoeker.

Melding voor bezoeker

Heb jij een website en wil je meedoen aan het affiliate programma van Freedom? Klik dan hier. 

*Een publisher is een partner die een website beheert.


Zie het oorspronkelijke bericht op https://freedom.nl/nieuwsartikel/affiliates-vergoeden-freedom-doet-het-anders
3 likes

Hmm…
Uit nieuwsgierigheid klikte ik op de Affiliates vergoeden webpage op die link naar Awin, en toen kreeg ik de melding ‚ÄúHmm. We kunnen die website niet vinden‚ÄĚ.
Wat blijkt: de site van Awin staat in de Pi-hole database, en wordt dus geblokkeerd door Gravity.
Dat zal wel niet voor niets zijn neem ik aan?

Begrijpen doe ik het nog niet helemaal. Want waar komt die postcode/huisnummer vandaan? Van die ‚Äėpublisher‚Äô veronderstel ik? Maar die trekt dat niet ongemerkt uit de computer van de argeloze bezoeker, die moet dat ergens ingegeven hebben. Misschien bij het bestellen van een ander product ofzo? Zo van, ik bestel een pizza en oh ja, ik ben ook wel ge√Įnteresseerd in Freedom Internet?

Dus dan zou het affiliate programma alleen werken voor degenen die een website hebben waar bezoekers hun adres invullen om de een of andere reden.

Of word je gelinkt naar de site van Freedom en doe je daar check op beschikbaarheid en wordt op dat moment de identiteit van de publisher gekoppeld aan die postcode-huisnummer waarvoor je checkt?

Misschien stap voor stap uitleggen met wat (mockup) screenshots?

1 like