[Amino:] verbeteringen software

Ook ik vind de inspanning van Freedom met kop en schouders boven de rest uit steken. Kudos daarvoor!! Ik ben benieuwd of we met z’n allen het product beter kunnen maken!

De gids kan inderdaad beter, maar dat is iets waar CanalDigitaal zich over moet buigen. Onze input zal zeker helpen.

Het doorspoelen kan zelfs CanalDigitaal niks aan doen, dat is iets wat de zenderaanbieder afdwingt. Als het tonen van reclame het verdienmodel van een (commerciële) zender is, dan is het kunnen doorspoelen daarvan natuurlijk niet gewenst. En aangezien de adverteerders de zak met geld binnenbrengen en jij niet, trek jij altijd aan het kortste eind. Het ongemak van de klant weegt niet op tegen de pesos van de adverteerder.

Overigens kon dit bij “het KPN kastje” ook al niet. (Zie mijn tweet aan XS4ALL uit 2017: https://twitter.com/NLSurfMan/status/889917012444667904)

Bug of geen Bug, het is en blijft vreemd dat wanneer je een film/programma opneemt dit niet kunt doorspoelen.

Met het oude vertrouwde analoge cassettebandje nam je muziek op van de ether en kon je naar hartelust doorspoelen…en nu in het digitale tijdperk…Vreemd.

Voor wat betreft de Bug, ik heb dit ook jaren gekund, sterker nog KPN helpdesk gaf zelfs aan bij welke zender je hoeveel minuten moest doorspoelen om in een keer het hele reclameblok voorbij te schieten. Lekker praktisch…

Het zou jammer zijn wanneer er geen mogelijkheid komt om door te kunnen spoelen bij opnames. Dit zou feitelijk een kleine stap terug in de tijd betekenen (verwijzend naar de beeldspraak van het cassettebandje). Dit geldt wat mij betreft ook voor de reclame voor bepaalde programma’s die rechtsonder in beeld verschijnen in de statusbar.

Echter, als dit de concessie is die ik moet doen om geen gepersonaliseerde reclame te krijgen, daarmee het verdienmodel van Canal Digitaal respecterend, en gegarandeerd geen persoonlijke (kijk)data wordt verzameld dan is dat wat mij betreft acceptabel. Dan kan ik toch met een gerust hart opnames bekijken. Of dit voor de lange termijn houdbaar is en of toekomstige klanten er ook zo over denken is een onderwerp voor besprekingen tussen Freedom en Canal Digitaal, voor zover dat nog niet ter tafel is gekomen.

2 likes

Bericht van Bobs even naar het centrale topic gekopieerd:

bobs

Opnames

Ik vind de nieuwe settopbox een stuk beter, maar ben eens met alle commentaar van anderen dat het lang niet zo goed is als XS4ALL. Maar boven al die opmerkingen, is een groot gemis dat er weinig zenders opgenomen kunnen worden. Er kan een harde schijf op deze, dus waarom niet lokaal alle zenders opnemen?

Je kan niet alle zenders opnemen !!!

Daar gaat het ook niet alleen om, gaat om doorspoelen terug spoelen van opgenomen programma’s

@Reneetje

Dat klopt. De opname- en doorspoel opties zijn gelimiteerd, zoals vermeld in het overzicht van de Helpdesk over dit specifieke onderdeel

LET OP: je kunt niet bij elke zender opnemen of vooruit spoelen. Welke zenders dit zijn zie je in het zenderoverzicht van Canal Digitaal.

Kijk eens bij Logitech bijv de Harmony hub met app dan heb je geen andere afstandsbedieningen meer nodig.

In reactie op de logitech harmony als alternatieve afstandsbediening: hij kan de afstandsbediening 710 ‘zien’ en installeren, maar vervolgens blijkt nagenoeg geen van de knoppen te werken. Ik heb een hele set toegevoegd door de AB-functies stuk voor stuk toe te voegen, maar ben nog niet klaar. Tijdrovende klus (waarbij de logitech harmony na iedere knop steeds opnieuw vraagt hoe waarschijnlijk het is dat je hun AB aan zou bevelen; mijn aabeveling zakte in stappen van 5 naar 1…). Ik hoop en verwacht echter dat Logitech dit soort input verzamelt en beschikbaar zal stellen voor nieuwe gebruikers.

Er is al een topic over de Harmony met de juiste oplossing Harmony koppelen

Je eigen ‘Favorieten’ zijn nu ‘vast’ te zetten en actief te gebruiken in de TV-gids.

(update 17-10-'20)
Te vroeg gejuicht… Gisteren werkte het perfect na een herstart van modem en ontvanger, sinds S002 melding van vanacht niet meer. Het kán dus wel, blijft alleen nog niet vast staan

Het beeldformaat in de app is niet goed letters vallen links en rechts gedeeltelijk weg, of is hier nog wat aan in te stellen. ???

Het is mij opgevallen dat het vanavond onder RTL nieuws zo was, bij overige zenders niet.

Een Lip Sync functie, of zoals ook wel genoemd: Audio Synch, HDMI synch, Audio Delay zou voor mij een een waardevolle aanvulling zijn.
.
Geluid via de audio uitgang (via de 9 pins mini din plug) loopt pakweg een tiende seconde achter op de beelden. (Bij de MZ102 was audio via de 3.5mm jack zelfs meer dan een halve seconde, dus wat dat betreft al een enorme verbetering)
Via een Lip Sync functie kan je het geluid wat vertragen zodat het weer synchroon loopt met de beelden.

Meer informatie is te vinden op Audio niet synchroon

Even in het juiste topic geplaatst

2 likes

Die functie zit bij mij op de TV en zou ik daar ook verwachten aan te treffen. Dezelfde functie op de amino zou niet erg zijn natuurlijk

In dit geval zou die op de amino moeten zitten omdat de tv via hdmi zit en mijn geluidsinstallatie via de audio uitgang.
Vaak laat ik het geluid gewoon via de tv lopen, maar bij films if concerten bijvoorbeeld uiteraard via mijn geluidsinstallatie.

@anton
Mee eens. Via de soundbar/TV gaat het dan ook prima. Voor de gemiddelde gebruiker zal in dat opzicht de Animo nu meer dan voldoende zijn.

Voor gebruik van de speakerset zal ik testen of een splitter van het uitgangsignaal (optisch->DAC) achter de Animo de audio ook net zo netjes kan weergeven.

(Update 17-10-'20:)
Een optische splitter van een paar piek op de uitgang van de Amino geeft zonder problemen goede resultaten op soundbar én via een D/A converter naar de luidsprekers. (Zelfs gelukt met beide tegelijk zonder hinderlijke cross-over :crazy_face:).

De TV van CD is helaas een hele grote tegenvaller en volgens mij Freedom onwaardig. Ik zal om die reden Freedom voorlopig niet aanraden totdat dit op nivo is gebracht. Dit terzijde. Nu is het zaak om de boel zo snel mogelijk op orde te krijgen. De snelheid is met de nieuwe amino ontvanger gelukkig goed geworden maar er is meer;

 • EPG Layout vebeteren. Zoals bij xs4all/kpn of Tivimate is duidelijk en overzichtelijk
  -Opnemen dmv een opname knop op de afstandbediening vanuit de EPG.
  -Bij terugkijken of begin gemist doorspoelen tot werkelijk begin van programma.
  -Doorspoelen in programma moet mogelijk zijn. Wellicht de reclame blokken wel tonen…(liever niet)
  -Alle overbodige spam en programma’s waar geen account voor is verwijderen.
  Eigenlijk komt het er op neer de werking en userinterface van xs4all/kpn te klonen want die is duidelijk, intiutief en gewoon goed. Als CD slim is geven ze Freedom de vrij hand om dit in te richten tot een topproduct waarmee ze de markt van provider onafhankelijke IPTV aanbieders kunnen domineren. Op dit moment is helaas de eerste de beste “illegale” stream aanbieder op een mediabox met Tivimate beter.
1 like

Conform de wens van @Hendrik:
TV dimmen door het activeren/simuleren van de Illuminance sensor functie/screenprotector op o.a. LG en B&O OLED TV’s, wanneer de Amino als langer dan 2 minuten op pauze staat (niet zijnde 'standby-functie). Dit om ‘inbrandende’ effect op het scherm te voorkomen.

@Samuel
Kan me voorstellen dat Canal Digitaal open zou staan voor een functie die je op persoonlijk niveau (dus op Favoriet niveau naar gebruikersaccount) kan instellen als voor jou belangrijk, bijv. ‘Prime-Time’, ‘Alle Films op genre ‘Actie’ op deze dag’, jouw ‘Laatste Nieuws’ als je net uit de nachtdienst komt etc.

Het was even wennen, maar uiteindelijk vind ik de indeling van de tv gids erg goed en overzichtelijk.

Wat ik wel mis, is of een uitzending een losse aflevering is, of een serie.
Dat zou opgelost kunnen worden door bijvoorbeeld een klein logotje erbij te plaatsen.
Zou ook zelfs nog uitgebreid kunnen worden met logotjes voor film, talkshow en dergelijke.

De extra informatie bij een uitzending is behoorlijk omslachtig om zichtbaar te maken. Dat zou beter kunnen door de extra informatie direct zichtbaar te kunnen maken door bijvoorbeeld de groene toets in te drukken.

1 like