[Amino:] verbeteringen software

Even in het juiste topic geplaatst

2 likes

Die functie zit bij mij op de TV en zou ik daar ook verwachten aan te treffen. Dezelfde functie op de amino zou niet erg zijn natuurlijk

In dit geval zou die op de amino moeten zitten omdat de tv via hdmi zit en mijn geluidsinstallatie via de audio uitgang.
Vaak laat ik het geluid gewoon via de tv lopen, maar bij films if concerten bijvoorbeeld uiteraard via mijn geluidsinstallatie.

@anton
Mee eens. Via de soundbar/TV gaat het dan ook prima. Voor de gemiddelde gebruiker zal in dat opzicht de Animo nu meer dan voldoende zijn.

Voor gebruik van de speakerset zal ik testen of een splitter van het uitgangsignaal (optisch->DAC) achter de Animo de audio ook net zo netjes kan weergeven.

(Update 17-10-'20:)
Een optische splitter van een paar piek op de uitgang van de Amino geeft zonder problemen goede resultaten op soundbar én via een D/A converter naar de luidsprekers. (Zelfs gelukt met beide tegelijk zonder hinderlijke cross-over :crazy_face:).

De TV van CD is helaas een hele grote tegenvaller en volgens mij Freedom onwaardig. Ik zal om die reden Freedom voorlopig niet aanraden totdat dit op nivo is gebracht. Dit terzijde. Nu is het zaak om de boel zo snel mogelijk op orde te krijgen. De snelheid is met de nieuwe amino ontvanger gelukkig goed geworden maar er is meer;

 • EPG Layout vebeteren. Zoals bij xs4all/kpn of Tivimate is duidelijk en overzichtelijk
  -Opnemen dmv een opname knop op de afstandbediening vanuit de EPG.
  -Bij terugkijken of begin gemist doorspoelen tot werkelijk begin van programma.
  -Doorspoelen in programma moet mogelijk zijn. Wellicht de reclame blokken wel tonen…(liever niet)
  -Alle overbodige spam en programma’s waar geen account voor is verwijderen.
  Eigenlijk komt het er op neer de werking en userinterface van xs4all/kpn te klonen want die is duidelijk, intiutief en gewoon goed. Als CD slim is geven ze Freedom de vrij hand om dit in te richten tot een topproduct waarmee ze de markt van provider onafhankelijke IPTV aanbieders kunnen domineren. Op dit moment is helaas de eerste de beste “illegale” stream aanbieder op een mediabox met Tivimate beter.
1 like

Conform de wens van @Hendrik:
TV dimmen door het activeren/simuleren van de Illuminance sensor functie/screenprotector op o.a. LG en B&O OLED TV’s, wanneer de Amino als langer dan 2 minuten op pauze staat (niet zijnde 'standby-functie). Dit om ‘inbrandende’ effect op het scherm te voorkomen.

@Samuel
Kan me voorstellen dat Canal Digitaal open zou staan voor een functie die je op persoonlijk niveau (dus op Favoriet niveau naar gebruikersaccount) kan instellen als voor jou belangrijk, bijv. ‘Prime-Time’, ‘Alle Films op genre ‘Actie’ op deze dag’, jouw ‘Laatste Nieuws’ als je net uit de nachtdienst komt etc.

Het was even wennen, maar uiteindelijk vind ik de indeling van de tv gids erg goed en overzichtelijk.

Wat ik wel mis, is of een uitzending een losse aflevering is, of een serie.
Dat zou opgelost kunnen worden door bijvoorbeeld een klein logotje erbij te plaatsen.
Zou ook zelfs nog uitgebreid kunnen worden met logotjes voor film, talkshow en dergelijke.

De extra informatie bij een uitzending is behoorlijk omslachtig om zichtbaar te maken. Dat zou beter kunnen door de extra informatie direct zichtbaar te kunnen maken door bijvoorbeeld de groene toets in te drukken.

1 like

Voorgestelde verbetering: optie ‘Herinnering
Via de TV-gids of Opnames (-Volgende afleveringen) kan wel de optie ‘herinnering’ en ‘mijn lijst +’ worden geselecteerd, de herinnering wordt echter niet opgeslagen, in beeld gebracht of een notificatie verstuurd naar een gekozen device.

Bij een herinnering zou deze moeten worden weergegeven in ‘Menu’ -> ‘Herinneringen’. Ondanks ingestelde herinneringen geeft dit scherm de mededeling "Geen inhoud gevonden’. Bovendien kan niet worden ingesteld hoeveel minuten vóór uitzending de herinnering wordt gemeld.

1 like

Voorgestelde verbetering: weergave serie-opnames

In de Mediatheek -> Opnames worden serie-opnames allemaal apart weergegeven, dus als enkele opnames

Je zou bij het openen verwachten dat er een tumbnail verschijnt met daaronder de aanduiding van de naam van de serie om daarna te selecteren welke aflevering je wilt bekijken uit een overzicht van alle opgenomen afleveringen.

2 likes

Ondertiteling pagina 888 niet in de opnames

Ik zou het fijn vinden als het mogelijk zou zijn om pagina 888 op te kunnen roepen in opnames van de NPO tv-zenders. Vooral bij Nederlands drama is de spraak niet altijd even goed verstaanbaar voor mij en dan zou het een oplossing zijn mee te kunnen lezen via 888.

Mocht er al een mogelijkheid zijn om Teletekst op te roepen tijdens het kijken naar een opname dan lees ik het ook graag. Ik kan het niet vinden.

Dank!

3 likes

De screensaver functie instelbaar in de Amino zou heel handig zijn en voorkomt i.d.d inbranden bij de LG oled TV’s.

@Reneetje
Goede bevestiging, de screensaver functie is opgenomen in het OVERZICHT waar alle suggesties die hier worden gedaan in zullen worden meegenomen.

Je kunt de ondertiteling óók inschakelen door tijdens het kijken van een VOD asset op de amino, door op de OK knop te drukken, en vervolgens 2 maal het pijltje naar rechts. Daar vind je het ondertitel menu en eventueel ook het audiosporen menu, mocht je in bijvoorbeeld nederlands of engelse taal een film willen zien.

@anon81296904 Als ik ondertitels in wil schakelen en volg de stappen als beschreven kan ik alleen drukken op 'Nederlands ’ en ‘Nederlands AC3’. Ik kan niets vinden om ondertiteling aan te zetten. (Bij de MZ 102 kon ik hier ook ondertitels kiezen). Zie ik iets over het hoofd?

Meer GUI wensen / voorstellen:
Vanuit de EPG (inwelke layout dan ook) bij OK klik op programma:

 • Bij actueel programma; direct naar het geselecteerde programma.
 • Bij verleden programma’s; terug kijken of indien opgenomen de keuze optie verder kijken waar gebleven of opnieuw beginnen.
 • Bij toekomstig programma; keuze opnemen of herinnering, serie en zo

Vanuit de EPG (inwelke layout dan ook) bij REC klik op programma:

 • Bij actueel programma; direct opname starten.
 • Bij verleden programma; terug kijken of indien opgenomen de keuze optie verder kijken waar gebleven of opnieuw beginnen.
 • Bij toekomstig programma; direct opnemen aan zetten

TIjdens bekijken van actueel programma bij REC; direct opnemen starten

Mooi gezegd heren. Ik (ruim 17 jaar XS4ALL-er geweest) ben dan wel de OP van deze post, maar ik ben het met jullie eens dat de toon van sommige reacties erg negatief is, terwijl Freedom dat niet verdiend heeft. Dit was ook nooit mijn bedoeling van deze post. Laten we, zoals Michael zo goed verwoordt, kijken naar het grotere geheel. TV verbeteringen staan op de radar, het lijstje van wensen wordt verzameld. Nu is CD aan zet. Ik heb er vertrouwen in dat Freedom een ieders belang prima kan behartigen, maar onthoud dat dit soort veranderingen niet op stel en sprong komen.

1 like

[Moderatie:]
De scheidslijn tussen constructieve feedback, positief kritische houding en uitgesproken kritiek is soms moeilijk vast te stellen. Zeker wanneer er ‘in het heetst van de strijd’ misschien nét iets te snel reacties worden geplaatst kan dit onnodig ten koste gaan van het doel dat we samen graag willen bereiken.

Om deze reden is er een nieuw topic "Samenwerking met Canal Digitaal gestart waar de kritiek en discussie ten aanzien van de samenwerking tussen Freedom en Canal Digitaal verder openlijk kan worden gevoerd.

Vriendelijk wil ik jullie vragen je zoveel mogelijk tot het onderwerp van de rubriek/topic te beperken.

Dank jullie wel

1 like

Een bericht is samengevoegd naar een bestaand topic: Samenwerking met Canal Digitaal

Wat ik mis bij de opnames is het onderscheid tussen opnames die ik aan het kijken ben en de opnames die nog niet bekeken zijn.Ik weet vaak niet meer wat ik aan het kijken was en tussen al de wachtende opnames is het moeilijk zoeken.
Ik zou graag een appart kopje hebben ‘Aan het kijken’ (of iets dergelijks)