Contactpersonen knop in webmail werkt niet meer

Bij mij werkt op verschillende mailboxen de contactpersonen knop niet meer.
Op een gegeven moment krijg je dan een ‘504 Gateway Time-out’

Hebben anderen daar ook last van?

Ja. hier ook

(om aan een minimum van 20 tekens te voldoen)

Klopt, dit is al sinds een paar dagen. Onder water lijkt het er op dat de contactenlijst verbinding vanaf webmail richting contactenlijst in een zwart 504-nginx-gat is verlopen.

Er is ook een probleem wanneer je authtenticeert op webmail en je dan niet langer toegang hebt tot adresboeken, die er dan uitkachelen met een autheticatie fout op een interne server (10.x.x.x). Authenticatie daarvoor toevoegen, helpt geen zier.

Best heel irritant dat men niet de basale functies test wanneer er iets veranderd.

NB: Webmail kent wee soorten adresboeken: eentje als onderdeel van roundcube, dat prima werkt en de andere als cardbook dat nu dus storing heeft bij wijzigen. veranderen vanaf Thunderbird (of andere carddav client) werkt nog wel.

Is die knop dan geen onderdeel van roundcube? Of verwijst die naar een adresboek buiten roundcube?

Ticket aangemaakt: Ticket#92166236
Vanochtend een andere aangemaakt, ticketrate 3 per uur.

Opeens lijkt het weer te werken. Bij anderen ook?
Hoe stabiel is het?

De eerste twee adresboeken zijn onderdeel van RoundCube, de derde (default → cardbook) wordt door Roundcube aangeroepen. Deze laatste stuitert er dan ook - soms - uit omdat de server met webmail - al of niet door uitblijven van autheticatie - niet respondeert.

Om te kijken of dingen offline werken op de commandline kan je de volgende curl toepassen: curl --user "userid@freedom.nl:password" -sD /dev/stderr -H "Content-Type: application/xml" -X PROPFIND -H "Depth: infinity" https://caldav.soverin.net/addressbooks/userid@freedom.nl/default/ | xmllint -format -

Het werkt weer mits je inlogt op/met het generieke MultiPass-wachtwoord.
Inloggen met alleen webmail wachtwoord laat wel het adresboek zioen maar dat wijzigen, resulteert nog steeds in die " 504 Gateway Time-out".