Draytek Vigor 2862B gezocht

Hoi,
Ik zou graag een Draytek router willen proberen op mijn pairbonding lijn, omdat de Fritzbox niet erg stabiel is. Nieuw vind ik hem te duur, heeft er toevallig iemand een liggen die ik kan overnemen?

Vond er ook een op marktplaats, maar die verkoper had de Y-kabel niet meer. Weet iemand of Y kabels universeel zijn? Die van mijn Fritzbox heeft al een andere aansluiting (RJ45 vs 11), dus die past er niet op.

Volgens mij is het “gewoon” binnenste twee aders zijn paar 1, buitenste twee zijn paar 2.

Dit is niet hetzelfde, maar ik heb een ZTE h186 liggen, die ik niet (meer) gebruik omdat ik maar een enkele lijn heb. Daar zit ook een RJ11 aansluiting voor de dsl op. Ik heb een RJ-11/45 krimptang liggen, en misschien zelfs nog wel wat stekkertjes, dus zou even kunnen kijken of ik wat inelkaar kan drukken voor je. Geen idee waar je vandaan komt, maar dat wil ik ook voor je doen mocht je geen interesse voor de h186 hebben.

Bedankt voor het aanbod, zou op zich zelf ook een Y kabel kunnen maken… Maar wordt natuurlijk wel wat fragiel, of ik moet in het midden een soort lasdoosje maken. Anyway… Het idee is ook, als ik een tweedehands modem koop zonder Y-kabel, is die ook weer slecht verkoopbaar… Maar bijvoorbeeld KPN verkoopt losse Y kabels voor de Experiabox. Als die compatible is, durf ik het wel aan.

Je ZTE houd ik even in het achterhoofd. Kan het modem nauwelijks vinden, anders dan wat vage half-chinese pagina’s, dus ben niet direct heel enthousiast. Wat zijn je ervaringen met dat modem?

Nou precies dat :slight_smile: Het doet het gewoon, je kan er eigenlijk niks aan instellen, 't is puur een modem. Ik heb er niks (meer) aan, hooguit een emergency backup als m’n vigor ermee op zou houden. (Maar dat laatste verwacht ik niet.)

(Vroegere experiaboxen waren ZTEs vandaar dat ik destijds dacht dat dit ding het helemaal zou zijn op een KPN lijn.)

Overigens als je een vier-aderige RJ-11 kabel hebt liggen (de meeste hebben er maar twee) en zo’n koppel doosje waar een RJ-11 ingaat, kun je ook een en ander schroeven en die 2e lijn op de buitenste twee zetten. Ik weet niet of dat officieel mag, maar goed, kuch.

Helaas, het modem op marktplaats is weg, dus ik zoek nog steeds een modem. Met of zonder Y-kabel :slight_smile:

1 like

Och… Mijn aansluiting zit ook al niet meer helemaal precies meer waar de PTT hem in de jaren 50 achter heeft gelaten :wink:

@daankroese , kwam je ook al in een ander draadje tegen :wink:
Voor wat het waard is, ik ben voorlopig nog blij met m’n ZTE H186.

@mcfab, ik hoef geen provisie hoor :rofl:

?

als dit gaat over mijn “like” op de post van @daankroese over dat het modem weg is op marktplaats … dat bericht is aangepast, de oorspronkelijke strekking was dat het de vigor ging worden.