[FRITZ!Box:] 7590 in Bridge mode?

Hallo Allemaal,
Binnenkort krijg ik een Freedom VDSL2 internet verbinding.
Deze kan worden geleverd met een Fritzbox 7590.
Ik kom verschillende wisselende berichten tegen tegen over het wel/ niet in bridge mode kunnen zetten van de verschillende Fritzboxen.

Hopelijk kan iemand hier mij het verlossende antwoord geven?

Het schijnt niet echt ondersteund te zijn, maar met een hack in een config file weer wel te kunnen op sommige modellen. Maar aangezien dat geen supported feature is, kan dat ook ieder moment weer stoppen met werken. Die onzekerheid is voor mij reden geweest om me er nooit echt verder in te verdiepen. Dus ik weet het ook niet zeker, maar ik zou niet aanraden om een Fritz!Box te gebruiken als je een eigen router wilt neerzetten.

Betere alternatieven zijn dan een DrayTek Vigor 165, een ZTE H186, of een ZyXEL B50A. Zelf gebruik ik de Vigor 165. Zie ook dit topic voor meer informatie over mijn setup, en dit topic voor meer over andere modems.

Ik heb de stappen uit dit topic gebruikt maar voor een 5490:
https://community.freedom.nl/t/configuratie-opnsense-via-fritz-box-7583

Volgens de AVM site zit die optie ook in de 7590:
https://en.avm.de/service/fritzbox/fritzbox-7590/knowledge-base/publication/show/3232_Configuring-PPPoE-passthrough-in-the-FRITZ-Box/

Maar als je nu toch de keuze hebt, volg dan zeker @Kevin’s advies. Je wil zo’n Fritzbox in bridge modus echt niet als permanente oplossing.

Beiden dank voor de duidelijke antwoorden.
Het gaat dus niet de Fritzbox worden :grinning:.

1 like

Mits ondersteund door de ISP, is het opzetten van een eigen PPPoE sessie wel een permanent werkende oplossing, en anders een modem gebruiken dat wel een bridge mode kent

De reden dat je hiervoor geen Fritzbox wil is niet omdat het niet werkt, maar omdat het voor deze rol een groot lomp ding is, terwijl je met een kleiner simpeler apparaat precies hetzelfde kunt doen.

Dat wel, maar zijn er wel andere opties voor een xDSL verbinding?

Ik zit zelf inderdaad met FTTH, maar de suggesties hierboven van Kevin wijzen ook naar VDSL apparatuur.

Dit topic is 24 uur na het laatste antwoord automatisch gesloten. Nieuwe antwoorden zijn niet meer toegestaan.