Nieuwsbrief 38

1. Tip: veilig bestanden versturen
Stel, je stuurt een geschreven kaartje per reguliere post. Je gebruikt geen envelop. Iedereen die het kaartje in handen krijgt, kan de boodschap lezen. Dit is in feite wat je doet wanneer je geen versleutelde mail stuurt.

Wil je veilig bestanden versturen? Kijk dan eens naar Cryptify. Via Cryptify kun je bestanden tot 2 GB versleuteld versturen. Ze worden versleuteld in de browser vóór het verzenden. En ze komen precies aan, daar waar je ze wilt hebben. De verzender en de ontvanger gebruiken hiervoor de IRMA app. Het proces is vergelijkbaar met versleuteld mailen. Lees verder…

2. Het sine nomine e-mailadres
Wanneer je bent ingelogd op MIJNFreedom en klikt op 'E-mailaccount', verschijnt in het middenveld jouw freedom e-mailadres. Onder dat e-mailadres staat je zogenaamde 'sine nomine' e-mailadres, oftewel jouw anonieme e-mailadres vermeld. Sine nomine betekent 'zonder naam' (anoniem dus).

Dit anonieme e-mailadres wordt voor iedere nieuwe klant direct aangemaakt. Voor de @ staat een reeks van cijfers en letters. Deze reeks is per klant verschillend. Achter de @ staat ‘sinenomine.email’.

Benieuwd waarom we dit anonieme e-mailadres voor je aanmaken? Lees verder…

3. Tijdelijke actie Film1 en Ziggo Sport
Sluit je t/m 31 december 2021 een abonnement af voor Film1 dan ontvang je deze voor € 5 per maand gedurende 6 maanden. Na 6 maanden betaal je het normale tarief (€ 15,- per maand). Dit geldt voor zowel bestaande als nieuwe klanten. Lees meer...

Ziggo Sport stelt van 9 december 12.00 uur t/m 14 december 12.00 uur al zijn kanalen open. Dat betekent dat alle klanten met een TV-abonnement niet alleen gratis kunnen kijken naar o.a. diverse voetbal-, tennis- en golfwedstrijden, maar ook live kunnen genieten van de spectaculaire ontknoping van de Formule1. Lees meer...

4. TV verbeteringen & wijzigingen
Verbetering:
Canal Digitaal heeft hard gewerkt aan de verbetering van start- en stoptijden. Inmiddels zijn deze verbeterd van RTL Lounge, RTL Crime, Fox en History. De start- en stoptijden van NPO1, NPO2, NPO3, RTL4, SBS6, Net5 en Veronica/Disney XD zijn sinds de zomer al verbeterd. 

Wijzigingen:
Goed nieuws, vanaf nu is Canal Digitaal ook te bekijken via de Apple TV. 

In 2022 is het niet meer mogelijk om de Canal Digitaal app te installeren op een mobiel die draait op Android 6. Heb je een mobiel met Android 6 en staat de app er al op? Geen zorgen, hij blijft gewoon op je mobiel staan.

5. Wijzigingen privacyverklaring
Wanneer we een aanpassing doen in de privacyverklaring dan zullen we dat altijd melden. Bij deze willen we jullie daarom graag informeren over de aangepaste privacyverklaring. Bekijk deze pagina voor de laatste wijziging.

Met vriendelijk groet,

Team Freedom


Zie het oorspronkelijke bericht op https://freedom.nl/nieuwsbrief/nieuwsbrief-38

dag lieve @FreedomBot ,

in deze tekst zet je enkele links neer, die je allemaal bijna dezelfde naam geeft.

Voorleesprogramma’s noemen de volgende links, waar je heen kunt:

  • lees verder
  • lees verder
  • lees meer
  • lees meer
  • deze pagina

Zou jij dan weten waar de link heen gaat ?

Wil je zo vriendelijk zijn om die omschrijvingen wijzigen in bijvoorbeeld:

  • Lees meer over Cryptify in onze Nieuwsbrief
  • Lees meer over wat Freedom achter de schermen (voor jou) doet
  • Lees meer over het tijdelijk film abonnement voor € 5 per maand
  • Meer details over Kijk dit sportweekend gratis naar Ziggo sport
  • Bekijk de pagina over de geschiedenis van onze PrivacyVerklaring

… met dit beetje ben je pas een ècht lief botje ! :wink:

1 like

E-mail is tijdens het transport versleuteld.

Kaartje onleesbaar zodra die de brievenbus in de straat gaat en word pas leesbaar zodra die bij jouw op de deurmat valt binnen in jouw huis.

Telefonie kan ook versleuteld worden maar dit is nog steeds onbekend voor teveel mensen. Wireshark laten meelopen/opnemen is dan nutteloos.

@Drs_W Dank voor je reactie. Had het bericht eerder vandaag al gewijzigd, maar om een of ander reden was de originele versie weer naar voren gekomen. Misschien omdat ik het op mijn mobiel had gedaan en wat verkeerds aangeklikt had op dat kleine schermpje :blush:

Thx, en blijf alert :smiley:

aan @Anton , eigen spreuk:

Maar vooral: dank !

Helaas, dan ga je er vanuit dat er geen postkantoren tussen zitten en het ontvangende postkantoor vertrouwd is. Want op elk postkantoor ((tussenliggende) email server) is de email gewoon leesbaar. En je weet nooit van te voren bij welke postkantoren je email allemaal langs gaat. Als je gelukt hebt is dat alleen het postkantoor van de verzender en van de ontvanger, maar als je pech hebt zijn het er meer.
En postkantoren zoals gmail vertrouw ik zeker niet.

Dus de in_transit encryptie is niet bepaald voldoende. Op tussenliggende email servers zou je ook in_rest encryptie willen hebben, maar dat is email niet, tenzij je het bericht zelf vooraf encrypt.

Daarom zitten wij bij Freedom. Helaas zijn er teveel bedrijven waar mensen bij zitten waar zij het product zijn en de dienst het lokaas.

Dit ga je niet zo snel veranderen want zij wten niet beter en er is totaal geen intresse in de pers omdat de mensen te vertellen vanwege eventuele afhankelijkheid/angst tussen de pers en zulke bedrijven.

Aanpassingen blijken toch wat meer voeten in de aarde te hebben. Nieuwsbrief wordt iedere keer opnieuw automatisch ingelezen, waardoor mijn aanpassingen weer verdwijnen.
Maar we zijn ermee bezig.

Goed Anton,
je had dus niets verkeerds aangeklikt.

Is het dan een idee :thinking: om jullie toegang te geven het (in-te-lezen) origineel aan te laten passen ?