OPROEP: Moderators Gezocht!

Moderators gezocht!

Om toezicht en overzicht te kunnen houden, stellen wij moderators aan. Je kunt ze herkennen aan het Freedom logo. Moderators zijn medewerkers van Freedom of mensen die door Freedom worden aangesteld als moderator voor een specifieke community. Op dit moment zijn wij op zoek naar meer moderators. Lijkt het je leuk om moderator te worden voor Freedom? Meld je dan aan via community@freedomnet.nl.

Wat is een moderator?

Een moderator is een klant van Freedom met een hart voor Freedom. Het is iemand die actief meeleest, meeluistert en reageert op berichten in de community. Als moderator help je graag bij het bouwen en onderhouden van de community, je deelt graag je kennis en kunde met anderen. En bij ongeregeldheden trek je aan de bel bij de medewerkers van Freedom.

Wat doe je concreet?

Zorg dat je jezelf blijft, er zijn al zoveel anderen ;-). Verder verwachten we dat je actief bent op de community, dat houdt in dat je in elk geval een paar uur per maand te vinden bent op de community. Wanneer er ongeregeldheden zijn, dan meld je dit bij de medewerkers van Freedom en reageer je eventueel na overleg met ons. Met ongeregeldheden bedoelen we dat iemand zich niet houdt aan de regels die we stellen binnen de community. Daarnaast zorg je dat nieuwe mensen eventueel wegwijs worden gemaakt. Tot slot kijk je welke nieuwe topics er zijn aangemaakt, zodat je die kunt controleren en eventueel kunt verwijzen naar een ander topic of hem kan samenvoegen met een bestaand topic.

Wat bieden wij jou?

De medewerkers van Freedom bieden je ondersteuning op vraagstukken op de community. Je hebt een directe lijn naar de helpdesk via Mattermost (chatdienst), waar je vragen kunt stellen of topics kunt doorgeven met bijvoorbeeld ongeregeldheden. Eens per maand komen we (online) even samen, zodat we je kunnen updaten over de projecten die op dat moment bij Freedom lopen. Je kunt daar uiteraard zelf ook onderwerpen aandragen of vragen stellen. Tot slot vindt er elk half jaar een groot moderator-overleg plaats, waarbij we feedback delen en bespreken over de community.

Wat kunnen we niet doen:

Iedereen is voor ons gelijk. Of je nu Founding Member, Crowdfunder, klant of moderator bent. We kunnen dus geen voorrang aan je geven voor bijvoorbeeld het aanvragen van een internetverbinding, gratis hardware aan je verstrekken of persoonlijke escalaties/vraagstukken behandelen via Mattermost. Bij dit laatste kunnen we je natuurlijk wel helpen, maar dan via de reguliere helpdesk-ingang ;-).

Lijkt het je leuk om moderator te worden voor Freedom? Meld je dan aan via community@freedomnet.nl.

9 likes

Dit topic is 14 dagen na het laatste antwoord automatisch gesloten. Nieuwe antwoorden zijn niet meer toegestaan.

UPDATE: We hebben sinds vandaag 5 nieuwe moderators op de community. Whoehoe! :partying_face:

Voel jij je ook geroepen om moderator te worden? Verzend gewoon een mailtje naar het genoemde adres en dan zullen we je aanmelding verder oppakken.

6 likes