Uitslag stellingen Freedom deel 3

In november organiseerde Freedom het Freedom Festival en de jaarlijkse ledendag in één. Tijdens de avond kwamen we er helaas i.v.m. de tijd niet meer aan toe een aantal stellingen voor te leggen over Freedom. We stuurden deze daarom na in een enquête aan de bezoekers. De resultaten van stelling 1 & 2 en stelling 3 & 4 deelden we al eerder in eerdere artikelen. In dit artikel delen we de resultaten van de laatste twee stellingen.

Daarnaast zijn we ook langzaam weer bezig met de organisatie van een nieuwe ledendag, die in november 2023 zal plaatsvinden. Je kon daarom onlangs een enquête invullen en daarin aangeven wat jullie graag horen of zien tijdens deze dag. Dank aan iedereen die hem heeft ingevuld! We nemen deze informatie mee, proberen jullie wensen zoveel mogelijk in te willigen en laten het weten zodra er meer over bekend is. 


Uitslag enquête stellingen Freedom Festival 2022

Klik op de stelling om er meer over te lezen

PS. We kregen als algemene opmerking dat je niet kon kiezen voor het antwoord ‘Geen mening’ en realiseren ons dat dit niet handig is. We zullen dit antwoord in de eerstvolgende enquête wel toevoegen;-). De resultaten van degenen die bij ‘toelichting’ hebben aangegeven geen mening te hebben, hebben we niet meegenomen in de telling hieronder.

Freedom had nooit de rechtszaak i.v.m. de webblokade moeten starten.

  • 4% eens
  • 96% oneens

Nadat wij begin vorig jaar werden gedwongen door sancties tegen Rusland om websites te blokkeren, zijn we direct in verzet gekomen. We hebben rondgebeld met alle andere providers en internetpartijen, maar ook met NGO’s en journalistenorganisaties. Uiteindelijk hebben we een stevige nationale coalitie gevormd en zijn we met Kennedy van der Laan een rechtszaak gestart bij de Europese rechter. 

De zaak loopt nu al ruim een jaar. We startten de zaak vlak na de inval van Rusland, daarom lag (en ligt) het onderwerp erg gevoelig. Dat is begrijpelijk, maar juist daarom is onze strijd belangrijk. 

Een hoop partijen steunen onze gang naar de rechter, maar hebben zich niet expliciet aangesloten bij de coalitie vanwege o.a. de publieke opinie. Ook waren een aantal klanten van Freedom het niet eens met onze rechtsgang. Daarom vroegen we jullie eind vorig jaar hoe jullie er op dat moment tegenover stonden. Uit de enquête blijkt dat de meeste respondenten achter onze rechtszaak staan. Ook jullie zijn van mening dat censuur geen oplossing is en dat Freedom vooral moet doorgaan met het strijden voor haar principes. De rechtszaak gaat in de kern om een vrij en open internet en dat zien de meesten ook in. 

Een aantal mensen snappen niet dat we de websites hebben geblokkeerd. Dit hebben we eerder al toegelicht. Het is heel simpel: het OM dreigde met strafrechtelijke vervolging. We konden op dat moment niet goed inschatten wat de gevolgen voor ons zouden zijn. Wij zijn zoals je mogelijk weet, sinds de start van Freedom bezig met minimale middelen en maximale inzet om ons bedrijf te laten slagen. En dat is niet gemakkelijk. Dat kost al onze tijd en energie. De onzekerheid van wat ons boven het hoofd hing als we hardop de websites niet zouden blokkeren, konden wij er dus niet bij hebben. Wel hebben we direct actie ondernomen door een coalitie te vormen, te coördineren, een advocaat te zoeken en een zaak te starten. En dit hebben we gedaan op eigen houtje! Met support van jullie, natuurlijk. 
 

Het is een goede zaak dat Freedom gestopt is met adverteren op social media.

  • 66% eens
  • 34% oneens

Bij deze stelling zijn de meningen iets meer verdeeld. Toch is het merendeel het eens met de stelling en vinden zij het een goede zaak dat Freedom gestopt is met adverteren op social media. We kregen ook gelijk een tip hoe we onze naamsbekendheid en klantenkring kunnen vergroten, namelijk door een beloning te geven aan de klant die een nieuwe klant aandraagt. Dit staat ook al een tijdje op ons eigen wensenlijstje! Zodra hier meer over bekend is, laten we het jullie uiteraard weten. 

Degene die het oneens zijn en vinden dat Freedom zou mogen adverteren op social media, geven aan dat je tegenwoordig eigenlijk niet anders kunt. Zij hebben het hier dan wel vooral over de informatie die gedeeld wordt op de social mediapagina zelf. Het is toch een kanaal dat je niet moet onderschatten geven ze aan. Bovendien kun je het gebruiken om mensen juist bewust te maken van de informatie die ze dagelijks weggeven. 
 


Zie het oorspronkelijke bericht op https://freedom.nl/nieuwsartikel/uitslag-stellingen-freedom-deel-3

Dit topic is 14 dagen na het laatste antwoord automatisch gesloten. Nieuwe antwoorden zijn niet meer toegestaan.