[Amino:] IR extender op de Amino Aria gebruiken

Op de Amino Aria zit achterop een 3,5mm aansluiting voor een IR extender (kabeltje) , zodat je het kastje in de kast en via de IR sensor en afstandbediening kan bedienen. Dit werkt ook al niet. !!!

Welke extender heb je gebruikt?
Er is natuurlijk wel wat meer informatie nodig om er op in te gaan.
Heb je een link ervan?

De onderstaande IR extender heb ik gebruikt aangesloten achter op de Amino de 3,5 mm IR aansluiting

Docooler CHT-D12 1,2 m/4 ft IR-sensor-module infrarood afstandsbediening ontvangslijn televisie-ontvanger repeater externe extender voor afstandsbedieningssystemen STB DVD Car Audio

Docooler CHT-D12 1,2 m/4 ft IR-sensor-module infrarood afstandsbediening ontvangslijn televisie-ontvanger repeater externe extender voor afstandsbedieningssystemen STB DVD Car Audio

Het zal waarschijnlijk het verkeerde model zijn. Ik zie meerdere modellen IR-extenders. Mogelijk dat Amino ook hier niet de standaard aanhoudt.

Een work-around zou een extender-repeater zijn
IR- extender repeater

Aan bovenstaand antwoord van Anthon heb ik niks “ het zal waarschijnlijk wel “
Kan er misschien wat meer duidelijkheid komen wat betreft de 3,5 mm aansluiting achter op de Amino Aria. Is deze software matig geactiveerd, zo ja voor welk type extender dan.

Heb je helemaal gelijk in. Voor de minidin aansluiting hebben we het zelf uit kunnen vogelen. Zelf heb ik inmiddels een goed werkende audiokabel kunnen maken.
Deze aansluiting zal moeilijk zijn zelf uit te zoeken. Er bestaat volgens de handleiding een officieele extender kabel, alleen waar die bestelbaar is, is onduidelijk.
Er is door Frederique een vraag gesteld bij CD over de minidin kabel, maar voor zover ik weet is daar nog geen antwoord op.

Op verzoek van “Geuz4Freedom” (Harry Geuzinge) deel ik hier graag hoe hij een gekochte IR extender die het niet leek te doen op de Amino toch werkend heeft gekregen:
Het betreft hier de OKS-67197 en Harry meld het volgende
“Vandaag heb ik met hulp van een goede vriend de infrarood ontvanger uit het kapje (lensje) gehaald en hebben we 2 draden op het printplaatje los gesoldeerd en omgekeerd weer aangesloten; de witte en de rode draden werden dus omgewisseld. Hierna de infrarood verlengkabel weer aangesloten op de tv-ontvanger en zowaar nu reageert de tv-ontvanger wel goed op de het signaal van de afstandsbediening.”

4 likes

Joshua, Harry, dank. Dit was voor mij vandaag de oplossing!

1 like