Bestel nu een Freedom pre-order op het netwerk van Open Dutch Fiber

Goed nieuws! Vanaf nu kun je een pre-order plaatsen voor een internetabonnement van 1 Gbit/s voor 51 euro per maand*. in een aantal gebieden op het netwerk van Open Dutch Fiber (ODF). In deze gebieden ligt nu minimaal één jaar het glasvezelnetwerk van ODF en dat betekent dat de exclusiviteit, waarbij T-Mobile als eerste en enige provider internet mag leveren, voorbij is. Freedom gaat nu hard aan de slag met de technische implementatie voor de levering van je internetabonnement op dit netwerk. Naar schatting is dat binnen nu en enkele maanden. Anco Scholte ter Horst, directeur van Freedom Internet, is erg blij met deze ontwikkeling. "Het doet ons deugd dat na meer dan een jaar wachten de eerste delen van het netwerk opengaan. Zo is er eindelijk sprake van eerlijke concurrentie.” legt hij uit.


Heb je al een abonnement bij Freedom, maar wil je deze wijzigen naar een glasvezelinternetabonnement op het netwerk van Open Dutch Fiber? Op deze pagina vind je de stappen die je hiervoor kunt doorlopen.

De gebieden waar je een pre-order kunt plaatsen**: 


•    Delft 
•    Haarlem Zuid-Oost 
•    Leidschendam 
•    Ridderkerk 
•    Roosendaal 
•    Rotterdam Prins Alexander Noord 
•    Utrecht de Meern 
•    Utrecht Noord-Oost 
•    Venlo Zuid 
•    Zoetermeer Noord 
•    Zoetermeer Zuid 

Er komen in de toekomst meer gebieden bij. Zodra hier meer over bekend is, laten we jullie dit weten. 

Jouw woonplaats staat in het rijtje, maar je kunt nog niet bestellen

Mogelijk staat jouw woonplaats al in het rijtje, maar kun je nog geen abonnement bij ons bestellen. Dat komt omdat alleen de postcodes waarop een jaar of langer dan een jaar glasvezel ligt, een pre-order kunnen plaatsen. Op jouw adres ligt waarschijnlijk de glasvezel dus nog (net) niet lang genoeg.

Zodra we meer adressen kunnen toevoegen, dan laten we dit ook even weten via een nieuwsbericht en kun je weer een postcodecheck uitvoeren.

Mocht er bij jou al wel langer dan een jaar glasvezel van Open Dutch Fiber liggen, maar komt de pre-order nog niet naar voren bij een postcodecheck? Stuur dan even een mailtje naar helpdesk@freedomnet.nl met je adres.

Wat is een pre-order? 

Een pre-order is ook wel een voorinschrijving. Je plaatst een bestelling voordat het beschikbaar is. In dit geval is dat wanneer de technische implementatie is voltooid door Freedom. We verwachten dat dit binnen nu en enkele maanden het geval is. 

Zodra het abonnement dat je besteld hebt beschikbaar is, ontvang je een e-mail met de datum waarop jouw order ingaat. Heb je gekozen voor de overstapservice? Dan zeggen wij op het juiste moment jouw huidige abonnement op. 

Waarom kan Freedom nog niet overal leveren op het netwerk van Open Dutch Fiber?

Open Dutch Fiber heeft met T-Mobile een overeenkomst waarin staat dat op elke locatie waar zij een nieuw stuk netwerk realiseert, T-Mobile het eerste jaar exclusief - dus als enige provider - internetabonnementen mag leveren. In dat contract staat ook dat andere providers pas mogen beginnen met de technische implementatie op het moment dat dit jaar voorbij is. 

Freedom heeft intern al veel voorbereid, maar de technische implementatie moet nog worden gerealiseerd. Daar gaan we nu direct mee van start en vandaar dat je in eerste instantie nog niet direct een bestelling kunt plaatsen, maar wel een voorinschrijving, oftewel pre-order. 

*De prijs

De prijs voor een abonnement van 51 euro voor 1 Gbit/s is nog onder voorbehoud. Indien we de prijs moeten verhogen, dan stellen we je hiervan op de hoogte en heb je het recht om kosteloos voor het einde van je abonnement op te zeggen.

Voor de abonnementen van Freedom gelden verschillende prijzen, wil je weten hoe dat zit? Lees dan dit artikel


Zie het oorspronkelijke bericht op https://freedom.nl/nieuwsartikel/bestel-nu-een-freedom-pre-order-op-het-netwerk-van-open-dutch-fiber
1 like

Ridderkerk wordt genoemd maar alleen DSL wordt genoemd wanneer postcode is ingevuld. Dus pre order lukt mij niet.

Zucht… pas in jan. 2024 Closed Dutch Fiber in mijn wijk in Oegstgeest. Dan een jaar alleen T-Mobile zonder vast IP-adres, dus onbruikbaar voor mij. Dus pas op zijn vroegst jan. 2025 Freedom via glas… Ik snak naar meer upstream snelheid.

Helaas hier in Zoetermeer Noord het zelfde. Postcode check is nog niet helemaal bij denk ik.
Hopelijk kan ik me later aanmelden!

Alle postcodes waarop in de genoemde gebieden een jaar of langer dan een jaar glasvezel ligt, kunnen een pre-order plaatsen. Er zijn echter in de genoemde gebieden ook nog wat postcodes waar het nog net niet mogelijk is een pre-order te plaatsen, waarschijnlijk ligt de glasvezel op die adressen dus nog net niet lang genoeg. Zodra we meer adressen kunnen toevoegen, dan laten we dit ook even weten via een nieuwsbericht en kun je weer een postcodecheck uitvoeren.

Mocht er bij jou al wel langer dan een jaar glasvezel van Open Dutch Fiber liggen, maar komt de pre-order nog niet naar voren bij een postcodecheck? Stuur dan even een mailtje naar helpdesk@freedomnet.nl met je adres.

2 likes

Als toevoeging, in een gebied kunnen meerdere POP’s of wijkcentrales liggen. De openstelling gaat per POP. Het kan dus zijn dat de POP waar jouw adres aan gekoppeld is nog niet vrijgegeven is (dank T-Mobile voor deze warrige situatie). Is jouw postcode in de genoemde gebieden nu er nog niet bij dan verwachten we dat deze snel toegevoegd gaat worden zodra de exclusiviteit op die POP voorbij is.

2 likes

Ik ben benieuwd hoe dit uitpakt in Amsterdam Westerpark. Op 5 januari heb ik gelijk glasvezel bij T-mobile besteld zodra het kon.

Maar ik zit nog steeds te wachten op de aansluiting. De onderaannemer van ODF moest een plan aanleveren bij de VVE, die moest dat goedkeuren. Toen ze het plan een paar weken geleden eenmaal ontvingen ging dat heel snel, dus daar zat de vertraging niet.

Nu ligt de bal weer bij ODF: “we missen nog gegevens van de VVE”.

Bespaar ik zo een half jaar abonnement op T-mobile voor ik mijn glasvezelaansluiting daar mag overzetten op Freedom? Dat vraag ik me af. Natuurlijk hou ik mijn ADSL van Freedom aan tot het moment dat ik ermee op glasvezel kan overstappen.

Is er een manier om te zien hoe lang de POP actief is?

De vezels liggen er al langer dan een jaar, maar ik kan me zo voorstellen dat T-mobile is gaan tellen vanaf de eerste klantaansluiting en niet wanneer de vezels zijn afgemonteerd.
Ik zal ook een mailtje sturen

1 like

Is momenteel ook voor ons nog niet goed in te zien. Wordt aan gewerkt

1 like

Zit wel in Haarlem, maar de VVE heeft nu eindelijk toestemming gegeven voor de woningen (de glasvezel moet door de parkeergarage heen voor de woningen). Nou het graven nog, dan een jaar T-Mobile. Het zou al aangelegd worden, maar een paar bewoners hadden geklaagd omdat de stoep ervoor open moet, en die stoep is van de VVE. Nu al 3 x bijna niet doorgegaan, maar er is nog hoop, echter nog geen datum.

Wel goed dat jullie dit zo snel geregeld hebben met ODF. Da’s goed nieuws.

Dit topic is 14 dagen na het laatste antwoord automatisch gesloten. Nieuwe antwoorden zijn niet meer toegestaan.