DAC op Amino toslink

Voor aansluiting analoge versterker via bol.com een DAC aangeschaft en via toslink aangesloten op de amino.
Dit werkte ongeveer 10 seconden, stopte en niet meer aan de gang te krijgen. Suggesties iemand ?

Ook hier de Amino TV-ontvanger aangesloten via een Digitaal naar Analoog Conveter/omzetter (DAC). voor geluidsweergave naar luidsprekers. Probleemloos.

Kun je iets meer details geven?

Heb je al andere bronnen geprobeerd aan te sluiten en met welk resultaat?

Heb je ook (tegelijkertijd) een andere geluidsbron aan staan zoals een soundbar?

Aansluiting was even lastig maar er zat duidelijk signaal op de kabel en DAC. Op de verpakking stond een adaptor voor de voeding maar bijgeleverd was een usb kabel.
Aangesloten (op usb 1.0) via hub en dat heeft heel even gewerkt; daarna direct op pc maar nix.
Heb de dac inmiddels teruggestuurd. Welke DAC werkt bij jou goed ?
Andere bronnen gaat even niet (zitten nog ingepakt) en een andere geluidsbron stond dus ook niet aan.

Ten eerste, het inzetten van een DAC (met (voor-)versterker) kan in veel gevallen zondermeer een verbetering betekenen in de audio/video beleving door uit maximale uit het geluid te halen. Goed bezig zou ik willen zeggen.

Advies geven over de aankoop van een DAC of voor een andere gebruiker om aan te geven wat voor hén werkt is bijna niet te doen. DAC’s hebben vaak verschillende (geluids/klank)eigenschappen - terwijl bijv. een DAC naar mijn mening juist géén toevoeging mag geven -, verschillende aansluitingen (nodig of niet?), verschillende methoden van omzetten en behandeling van muziekformaten, upsampling gewenst? je eigen smaak en voorkeur (waar je aan gewend bent of welke richting je op wilt - neutraal?-), welke luidsprekers heb je?, wil je nieuw of gebruikt?, etc.

Het belangrijkste is hoe de betreffende DAC klinkt in jouw ‘geluidsketen THUIS’ in combinatie met jouw luidsprekers/hoofdtelefoon(s), de akoestiek in jouw kamer en niet onbelangrijk welk budget beschikbaar is.

Het beste advies is om de lokale specialist een DAC te beluisteren en advies in te winnen voor jouw specifieke situatie en dan bij voorkeur een paar dagen proefluisteren bij je thuis. En misschien kom je wel tot de conclusie dat een andere oplossing beter bij jouw gewenste situatie past (bijv. een home cinema versterker, een externe soundbar, een DAC/versterker die vooral de dialogen op TV benadrukt tegen de achtergrond, etc.).

Als dit proces niet voor je is weggelegd, geen tijd of niet genoeg budget voor is weggelegd loop je kans op een hit/miss situatie. Met alle plezier willen gebruikers vast hun merk/type aangeven, je hebt er niet zoveel aan.

Voor zover je dat nog niet gedaan hebt is het ook aan te raden om A/V forums te raadplegen.

Nogmaals, een DAC kan een grote aanwinst zijn (er is geen weg meer terug eigenlijk), met plezier wordt advies gegeven als je aangeeft wat je aan apparatuur/speakers hebt staan en andere relevante informatie.

Niet als dooddoener bedoeld natuurlijk, maar uiteindelijk hangt veel af van hoe jij zelf het geluid wilt ervaren en de enige die dat kan doen ben je zelf.

Dank voor je reactie.
Wat ik wil is eigenlijk kipsimpel: ik heb een analoge Sony TA-535 versterker met 2 setjes bose melkpak-boxen.
Vroeger (in de XS tijd) had ik dit gekoppeld via een 3,5 mm plug naar tulip en dat klonk prima vanaf mijn simpele tv op mijn werkkamer. Het enige wat ik dus wil is deze situatie ook op de amino. Blijkbaar maar afwachten met welke oplossing Freedom kan vinden voor een werkbare kabel en niet inzetten op een DAC.
Nogmaals dank.

@Freerk
Mogelijk ben je al meer dan goed geholpen met een vrij degelijke PRO-JECT DAC BOX E. (Prijsindicatie ca. €99)

Zit er op je TV geen 3,5mm hoofdtelefoonplug die je kunt koppelen met de Sony versterker?

Er staat ook nog steeds een vraag uit bij CD voor de audio kabels van de Mini Din van de Aria. Zelf heb ik zo’n kabel gemaakt, en dat werkt goed. Loopt echter wel een tiende seconde of zo achter op de beelden.
Dat topic is voorlopig gesloten tot er antwoord komt van CD
Aria aansluiten op audio installatie

Dank allen. Ik wacht even af of er een reactie komt van CD over de miniDin kabel. Over en sluiten maar.

Als het alleen gaat om het tot stand brengen van een verbinding tussen de Amino STB met je versterker heb je geen DAC nodig.