Exclusieve uitnodiging crowdfunding

Begin dit voorjaar zijn er items gevuld met marketing-argumenten en marketing-tips. Kijk maar eens bij de items :

Daarnaast heb jij zelf vast ook wel de nodige argumenten …

Ik overweeg ook mee te doen aan deze investeringsronde. Echter, ik vraag mij sterk af of het contract dat je ter ondertekening voorgeschoteld krijgt wel klopt. Merk ik correct op dat er copy-paste-fout gemaakt is bij de nominale waarde en vergeten is om te rekenen van percentage naar absoluut bedrag?

Er wordt in het prospectus namelijk gesproken over certificaten met een nominale waarde van 0,003125 procent (=1/32.000) van het aandelenkapitaal, terwijl in het contract wordt gesproken over een nominale waarde van EUR 0,003125. Als ik het goed begrijp is dat een aanzienlijk verschil, want de nominale waarde zoals in het prospectus vermeld zou omgerekend toch EUR 250,00 moeten zijn (8.000.000 * 0,003125%)?

Is dit toevallig beiden 0,003125 en zie ik beren op de weg, of is dit correct opgemerkt? Als hier inderdaad sprake is van een fout vermelde nominale waarde, wat kan dat bij ondertekening eventueel als gevolg hebben voor mij als deelnemer?

Ik heb geen antwoord voor je. Wel heb ik daarnet telefonisch contact opgenomen met Freedom om ze attent te maken op je vraag.

1 like

Het gaat hier om de nominale waarde dit is niet gelijk aan de emissie waarde. De emmissie waarde is ( de verkoop prijs) € 250.

Het was me duidelijk dat het (beiden) om de nominale waarde ging. Het punt dat ik probeer te maken is dat de nominale waarde volgens het prospectus (aanzienlijk!) afwijkt van de nominale waarde zoals die in het contract staat. Als ik het goed begrijp en bereken zou de nominale waarde uit het prospectus overeen moeten komen met de EUR 250 die als emissiewaarde gekozen is (dus niet EUR 1/32.000).

Daar hebben we inderdaad al een leuk topic over.

Het klopt wel.

Een certificaat is 0,003125% vh totale aandelenkapitaal van nominaal € 100. Nominaal € 100 * 0,003125% = € 0,003125

De nominale waarde van de aandelen is niet € 250,- maar € 100. € 250,- is de uitgifte prijs van de certificaten, daarmee koop je dus een nominaal aandeel van € 0,003125 wat 0,003125% vh aandelenkapitaal is.

Certificaten vertegenwoordigen € 50 (0,003125 * 16.000) en het appeltaart aandeel vertegenwoordigt € 50,-, gezamenlijk € 100

1 like

De commentaren van de backers zijn inderdaad hartverwarmend, zowel van de kleine als de grote beurs.

2 likes

De enige provider in Nederland waar mensen voelen dat het goed is om er een belang in te nemen vanwege de doelstellingen. Anders dan KPN waar het alleen om het geld gaat, en wie herinnert zich Nina Brink nog? Freedom wordt mede gedragen door haar gebruikers, die meer zijn dan ‘simpele’ consumenten.

Team Freedom: deze crowdfunding is een waanzinnig succes, heel veel succes in de komende tijd met het verder uitbouwen van de dienstverlening.

4 likes

Eerlijk gezegd vind ik het bizar hoe slecht Freedom met de marketing om gaat. Ik heb natuurlijk niets gehad, want dat adres was xs4all en dat heb ik sinds 1 januari niet meer. Gewoon al je members informeren is teveel gevraagd? Het lijkt wel of er alleen nog maar techneuten zitten die van hoe je je mensen bereikt totaal geen kaas hebben gegeten. Ik vind het totaal idioot dat ik dit via tweeakters moet horen.

Misschien is er ook zoiets als eigen verantwoordelijkheid? Je kan je e-mail adres bij het crowdfunding platform aanpassen. Je kan je ook abonneren op de nieuwsbrief van Freedom, via die route kreeg ik de algemene aankondiging van de crowdfundingaktie vanochtend nog.

2 likes

Voor die nieuwsbrief heb ik me ook al diverse malen aangemeld, daar gaat dus echt iets fout. want daar was natuurlijk hetzelfde probleem. En dit lijkt me echt iets wat je naar iedereen stuurt.

Kan allemaal. Maar ik voorspel een ding: als dit de houding blijft, dan ga je natuurlijk nooit die groei bereiken. Dit zijn typische techneuten reacties.

Ja, in de off-topic groep. Daar keek ik dus niet.

Misschien gaat er iets mis bij jou? Ik ontvang al geruime tijd de nieuwsbrieven betrouwbaar en dat is voor zover ik weet ook bij anderen zo.

Ik vind het heel goed dat Freedom niet ‘gewoon’ dit soort aankondigingen aan iedereen stuurt. Sommige mensen willen dat niet, en ongevraagde mails kunnen gezien worden als spam. Iets waar onze provider zich terecht verre van zou willen houden.

Probeer je nog eens te abonneren op de nieuwsbrief? Dat kan hier, en op die pagina kan je ook de voorgaande nieuwsbrieven lezen.

1 like

ALLE crowdfunders hebben op het emailadres waarop ze geregistreerd staan bij crowdaboutnow de uitnodiging gekregen. Waarschijnlijk sta je daar nog op je oude niet meer werkende xs4all email adres geregistreerd. (check eventueel ook je spam box) .

Maar gelukkig ben je nog ruim op tijd om ook jouw appelpuntjes aan te schaffen. Dus is het niet echt belangrijk dat je de eerste uitnodiging niet hebt ontvangen en dit topic nog niet eerder had gezien. :+1:

“## je hebt je succesvol aangemeld voor de Freedom Nieuwsbrief.” Dit kreeg ik in maart/april ook na mijn (opnieuw) aanmelding toen. We zullen zien, nu.

Neemt niet weg dat de reacties op mijn, inderdaad boze, reactie me weinig vertrouwen geven. Of misschien is dit toch gewoon niet de goede club voor mij, maar dat hoop ik dan toch niet, als oud-xs4aller vanaf begin 1994.

Ja, maar dat kunnen jullie natuurlijk ook wel zelf bedenken, he (dat van die xs4all adressen). Als ik bij jullie had gezeten had ik dus wel eenmalig een mail aan alle huidige members gestuurd (dan zijn er maar een paar mensen boos). En had ik ook veel meet tam tam op sociale media gemaakt. En had ik vooral dit onderwerp in Freedom Nieuws geplaatst en niet in Off-Topic. Hoe je dat laatste kunt bedenken gaat mijn voorstellingsvermogen totaal te buiten. Dat je je super belangrijke Crowd Funding actie zelf Off-Topic verklaart.

Wat kunnen wij op dit moment betekenen om dat gebrek aan vertrouwen weg te nemen? Ondanks de open antwoorden en hulp die je van verschillende forumleden hebt gehad?

Een meer open en zelf kritische houding zou erg helpen. En verder stop ik deze discussie hier, heb gezegd wat ik wilde zeggen.