Freedom Internet levert vanaf januari 2021 op glasvezelnetwerk van T-Mobile

Freedom Internet levert vanaf januari 2021 op glasvezelnetwerk van T-Mobile

10 september 2020

Vanaf januari 2021 gaan Freedom Internet en T-Mobile samenwerken. Freedom wil via het T-Mobile glasvezelnetwerk 1 GB internetverbindingen aanbieden voor € 49,- per maand. Freedom klanten kunnen straks kosteloos switchen tussen netwerkleveranciers en hoeven geen nieuw jaarcontract af te sluiten.

Open glasvezelnetwerk

Freedom en T-Mobile passen goed bij elkaar. T-Mobile bouwt open glasvezelnetwerken waarop partijen hun internetdiensten kunnen aanbieden tegen transparante en gunstige tarieven. Soren Abildgaard, CEO van T-Mobile: “Wij zijn trots dat Freedom, dat voor hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en de best mogelijke klantervaring staat, voor ons netwerk kiest. Dat zegt iets over de kwaliteit ervan.”

Aantrekkelijk alternatief

“T-Mobile biedt met haar innovatieve glasvezelnetwerk een aantrekkelijk alternatief voor de bestaande infrastructuren’ zegt Anco Scholte ter Horst, CEO van Freedom. ‘’Kleinere partijen kunnen hierdoor beter concurreren en sneller groeien. Het model van T-Mobile geeft ons de vrijheid onze dienstverlening hoogwaardig en naar eigen wens in te richten. We kopen alleen topkwaliteit hard- en software in en bieden hierdoor een van de veiligste netwerken.”

Kosteloos switchen

T-Mobile is gestart met de aanleg van een glasvezelnetwerk in Den Haag en recentelijk ook in Eindhoven. Verdere uitbreidingsplannen voor andere regio’s zijn in de maak. Zodra T-Mobile een nieuw gebied ontsluit voor andere partijen, kan Freedom in dat gebied glasvezelverbindingen van 1 GB aanbieden voor € 49,- per maand. Freedom klanten kunnen straks kosteloos switchen tussen onze netwerkleveranciers, ook als ze korter dan 1 jaar klant zijn bij Freedom. Bestaande Freedom klanten krijgen in dat geval geen nieuw jaarcontract.

1 like

Vanaf wanneer wordt het mogelijk om een kosteloze switch aan te vragen naar het T-Mobile netwerk?
Hier zijn de werkzaamheden inmiddels klaar, dus ik zou graag per januari 2021 overstappen vanaf een VDSL lijn.

Blijft mijn huidige vaste IP adres dan ook behouden?

Ook ik zou graag op de hoogte gehouden willen worden voor een kosteloze overstap naar T-mobile.

Momenteel levert T-Mobile hier 5041 GC al 1 GB internetverbinding, echter nog niet via Freedom.
Is er enig zicht wanneer Freedom dit wel kan leveren. Aangezien een 1 GB internetverbinding via KPN véél te duur is.