Freedom start crowdfunding

In korte tijd is het Freedom gelukt een internetprovider neer te zetten die internet, tv en bellen biedt én als “Beste Alles-in-1 provider” werd getest door de Consumentenbond. Maar we zijn er nog niet en zijn toe aan de tweede fase: groeien en verder uitbouwen, want iedereen heeft recht op veilig en vrij internet. Om dat te bewerkstelligen is extra geld nodig. Vandaar dat wij starten met een crowdfunding. Help jij ons de ambities waar te maken? 

Het belangrijkste verschil t.o.v. de crowdfunding die we in 2019 organiseerden, is dat je dit keer een stukje Freedom koopt in de vorm van een of meerdere certificaten. Naarmate Freedom verder groeit stijgt hoogstwaarschijnlijk de waarde van het certificaat en krijg je mogelijk (op termijn) dividend. Dat is beter dan het geld op te bank te zetten toch? ;-)

Voorinschrijving zeer succesvol, koop jij ook jouw stukje Freedom?
De crowdfunding ging een paar dagen geleden al open voor de crowdfunders uit 2019. Dit bleek een groot succes; in 5 dagen tijd is al meer dan 2 van de 4 miljoen euro in totaal, aan certificaten verkocht. Vanaf vandaag kan iedereen een certificaat bemachtigen. Wil jij ook een stukje Freedom kopen, wees er dan snel bij!

Koop jij jouw stukje Freedom?

Wil je meer weten over de crowdfunding, volg dan het webinar op dinsdag 22 juni 2021. Tijdens de webinar wordt o.a. verteld waarom er een tweede crowdfunding is en krijg je de gelegenheid vragen te stellen. Er zijn slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus schrijf je snel in. Mocht vanwege overweldigend succes de crowdfunding voor de webinar(s) al op 4 miljoen staan, dan worden de webinar(s) geannuleerd. 

Wij staan te popelen om verder te groeien. Het lijkt ons te gek om samen met jullie te blijven vechten voor digitale burgerrechten én een veilig en vrij internet voor iedereen te realiseren! Bovendien kunnen we op deze manier de langgekoesterde wens in vervulling laten gaan, namelijk mensen écht onderdeel/eigenaar te maken van Freedom. Doe mee en koop ook jouw stukje Freedom!

Heb je nog een vraag over de crowdfunding?
Bekijk de FAQ-pagina over de crowdfunding voor veelgestelde vragen. Heb je een andere vraag, stuur dan gerust een mailtje naar crowdfunding@freedomnet.nl.


Zie het oorspronkelijke bericht op https://freedom.nl/nieuwsartikel/freedom-start-crowdfunding
2 likes

De actie is al een week aan de gang en nog niet eens 3 miljoen opgehaald :crazy_face:

1 like

Pffff… ze mogen blij zijn als het nog gaan halen voor de eindstreep :laughing:

Bovendien wat kunnen ze nou helemaal met 3 miljoen? Dat zal ongeveer het budget zijn dat KPN per jaar opmaakt aan het schoonhouden van hun toiletten.

Je zal jezelf als nieuw komende organisatie in een duopolistische markt maar als doel hebben gesteld om met 4 miljoen het digitale landschap te veranderen, zelfs de handschoen op te nemen tegen de praktijken van Google, Microsoft en andere plaaggeesten, het internet te willen verbeteren en dan ook nog eens de allerbeste van het land willen zijn:

dat vraagt om ideologie, keiharde inzet, intensieve samenwerking, vertrouwen in je zakelijke partners, vreselijk veel flexibiliteit en creatieve geesten van werknemers en hun gezinnen, een trouwe fanbase om te onderhouden, oftewel volledige opoffering…

In deze tijden waarin het kapitalisme hoogtij viert in een ikke-ikke-ikke samenleving, wie gaat er nu zoiets aan en wie gaat z’n geld inzetten op een bedrijf dat geen opportunistische aandeelhouders kent of direct dividend uitkeert, alles wat ze hebben zo’n beetje openbaar maken en niets willen verbergen, transparant wil zijn, onder toezicht staan van een non-profit stichting en als klap op de vuurpeil zich moet houden aan 's lands meest kritische privacy-organisatie? Dan moet je als investeerder toch heel veel geloof hebben in die organisatie, hun toekomstige slagkracht en staan achter het gedachtegoed dat ze hebben. :crazy_face:

Voordat je alsnog achter het net mocht vissen na het weekend: iemand nog certificaten voor Vaderdag ??

7 likes

Al 3 milljoen euro aan certificaten!

2 likes

En dat binnen 8 dagen :+1::+1:

Nog maar 58 dagen tot dat de campagne sluit. Ik verwacht dat ze de 4 miljoen wel moeten kunnen halen voor die tijd.

Vermoedelijk zet :spraydot: Freedom.NL het geld wat nuttiger in.
( Ze maken de toiletten gewoon niet vies met vuile streken )

… kennelijk is dat de grootste “fout” :question: die de grote fanbase maakt,
en nog in opvallend korte tijd ook.

Hopelijk voelen die paar-handenvol hardwerkende Freedommers
de enorme steun van hun groeiende achterban.
Leuk om mekaar zo wederzijds naar een steeds hoger niveau te tillen.
( ik geniet er in ieder geval echt van: dank ! )

3 likes

Ook ik volg het met zeer veel bedangstelling. En ook al ben ik geen Freedom medewerker maar “slechts” een moderator, het voelt toch ontzettend goed dat er zo ontzettend snel zoveel geld opgehaald is.
En de reacties bij de aankopen zijn hartverwarmend en soms zelfs emotioneel.

1 like

Zoals ik ook al bij de eerste crowd actie opmerkte, er is duidelijk een behoefte aan een partij als Freedom Internet.

2 likes

Als het zo verder gaat kunnen de geplande webinar uurtjes worden omgezet in interne budget/investeringsbesprekingen :smiley:

1 like

Mochten alle appelpunten zijn uitverkocht, dan kunnen …

ook worden gebruikt om de actief geïnteresseerde (achter)ban te informeren EN blijvend te betrekken bij de ontwikkelingen.
:spraydot: Freedom.NL mag zich best realiseren dat een flink deel van de club hen niet alleen financieel, maar op meerdere manieren wil blijven ondersteunen.

Dat moeten andere providers maar eens zien te bereiken. (hash-tag uitdaging)

3 likes

@Drs_W
Heb je er dan twijfels bij dat je niet betrokken zal worden?

Bij mij geen

hoor !
Alle activiteit op deze Community is het bewijs.

( Mijn reactie is meer in de richting dat webinars niet alleen voor het werven van financiën hoeven te zijn, maar breder kunnen worden ingezet. )

Dat dacht ik al :wink:

Het inzetten van (inter)actieve middelen voor direct contact, een grotere betrokkenheid en een hoge mate van transparantie zie ik ook als een mogelijkheid. Dat heb ik dan ook voorgesteld in de vorm van een periodieke Q&A.

Het is natuurlijk aan de medewerkers óf, waneer en onder welke voorwaarden ze dat zouden kunnen- of willen doen. Er komt al rook van hun helpdesk-stoelzittingen dus ik verwacht niet zo 1-2-3 een interactie in deze vorm, maar dat Freedom de eigen betrokkenheid met de community wil verhogen staat als een paal boven water.

1 like

Nog twee gulle investeerders en ‘we’ zijn er. Ik dacht zo aan de Minsteries van OCW en JenV :rofl:

2 likes

Dit gaat echt goed zeg. Nog even en de 200% is behaald.
Uiteraard blijven alle gulle gevers graag op de hoogte, me too!
Merk alleen wel dat ik iets meer had moeten geven voor zo’n mooie hoodie, daar had ik graag reclame mee willen lopen :slight_smile:

Wel tof dat iedereen Freedom een warm hart toedraagt.

Je kan nog steeds wat meer investeren voor een hoodie :slight_smile:

1 like

Nu zal het wel snel gaan. €3.921.750 is de stand.
Ja, ik heb mijn appelpuntjes al.
Ik vind het zo’n compliment voor Freedom dat het bedrag al bijna helemaal binnen is.
Ze verdienen het.

2 likes

Het is helemaal binnen nu.

3 likes

Mooi hè!
Gefeliciteerd :partying_face::clinking_glasses::birthday:

Krijgen we allemaal een appelpunt :crazy_face::wink:

1 like