Google over Android Privacy

Google heeft wat uit te leggen in een rechtzaak.
En doet dat dan ook, maar het klinkt niet helemaal hetzelfde als de marketing afdeling…

1 like

Een aantal jaren geleden kon ik begrijpen dat mensen die meer mogelijkheden zochten dan een volledig gesloten eco-systeem de keuze maakten uit het brede aanbod aan Android telefoons. Daar zijn vele logische argumenten voor aan te voeren.

Er zijn sinds die tijd ontzettend veel dingen aan het licht gekomen door publicaties en gedeelde gebruikerservaringen dat iédere gebruiker toch een moment moet hebben gehad dat het kwartje zou moeten vallen. Dat ze hebben via de zoekmachine moeten hebben gezocht naar een beter besturingssysteem voor hun smartphone, maar niet hebben willen of durven doorzetten. Terwijl de bewijzen zich ophoopten.

Eerlijk gezegd weet ik niet eens meer wat het puntje van de ijsberg is geweest. Nu hebben we geloof ik wel alle downsides van het systeem voorbij zien komen tot aan de oppervlakte.

Dat nu (onder dwang) ook het gedeelte wordt vrijgegeven ónder de oppervlakte door eigen medewerkers van Google - weggelakte zorgen binnen de eigen organisatie worden nu zichtbaar - luidt een periode in waarin we gaan zien hoe haaks het beleid van ‘do no evil’ staat op de praktijk. De macht van het imperium zal afbrokkelen.

We vermoedden al wat er zoal onder het oppervlak zou moeten zitten, het is een kwestie van tijd voordat we alles komen te weten en te laat voor Google om het ongedaan te maken.

Het is te hopen dat de markt hier de nodige lessen uit trekt om andere betrouwbare oplossingen bedenkt om het vertrouwen terug te winnen, gebruikers eindelijk zien dat ze willens en wetens bij de neus zijn genomen en dat het niet zal stoppen. Het is wachten totdat er uit gewetensbezwaren een ‘Edward-Snowden’ klokkenluider opstaat binnen Google.

De overheid en het publiek in het algemeen moet zich met deze extra informatie nog eens goed achter de oren krabben óf ze wel gebruik zouden moeten maken van Google diensten en producten. Aanvullende argumenten voor iedereen op de conclusies van de Privacy Company en de gevolgen van een compromis bij een gedoogbeleid in Overheid, Zorg en Onderwijs, maar ook bij de ontwikkeling van apps die het ‘algemeen belang’ dienen zoals Corona gerelateerde apps

1 like

Misschien dat er ooit een

maar Amazon houdt het personeel zo verschrikkelijk in de gaten, dat er daar zeker géén klokkenluider vandaan komt.
Waarschijnlijk gaan de andere datagraaiers dat ook doen.

Vergeet niet: de meesten, die daar werken, kiezen zelf voor ‘handige smartphones’ enz… DUS zijn makkelijk te volgen en hun meningen te ontleden.
Als mòcht je daar willen werken en nog geen smartphone hebben, dan “helpen” ze je er wel aan (min of meer gedwongen).

Frappant dat in het artikel staat, hoe de Google-medewerkers over iOS (en Appel) denken… Heel benieuwd hoe het andersom is:
Hoe zouden de Appel-medewerkers over de Googelaars denken ?!?

Waarschijnlijk onbewijsbaar heeft G geregeld dat de privacy-instellingen niet (of zeer moeilijk) vindbaar zijn. En nu met een schijnheilig gezicht zeggen, dat ze het graag willen regelen, maar dat het door die apparaten niet kan…

Ze hebben het toch ook geregeld… niet in het voordeel van Jan met de korte achternaam maar geregeld is 't.
Ze liegen niet, of dat een opmerking was die we hadden willen horen is een tweede.