Hulp bij tv en ontvanger

Ik heb een Samsung tv qled.
Hierop kan ik de app CanalDigitaal gebruiken alleen hij ontvangt niet alles want dat staat er dat geselecteerde zender niet beschikbaar is op dit apparaat. Zoals slamTV
Nu heb ik die animo ontvanger ook maar ik gebruik mijn eigen router ASUS en geen fritzbox er zit op LAN iptv vlan. Internet werkt via vlan 6. Maar nu moet ik dus iptv andere vlan gebruiken maar welke ? Is het überhaupt mogelijk of moet ik de fritzbox persee tussen proppen?

Zo ziet het eruit:


En had dit nog geprobeerd:

In principe is het bij de App niet nodig om routes in te stellen of VLAN’s te routeren naar de televisie toe. Het is allemaal ‘via het internet’. Dus het enige wat je zou moeten instellen is een internetverbinding op de televisie en zorgen dat je de gegevens voor de app (gebruikersnaam en wachtwoord) paraat hebt.

Als je met een browser naar https://livetv.canaldigitaal.nl/ gaat, kun je dan wel de zenders bekijken die je in de app mist?

Check daarnaast ook deze lijst https://www.canaldigitaal.nl/zenderlijsten/zenderlijst-tv-via-internet/ of de zender wel via de App te zien is. SlamTV zie ik daar namelijk niet tussen staan als beschikbaar via de App. :wink:

1 like

Ja idd maar zou wel fijner zijn als ook op het kastje werkt.

Ah. Sorry. Ik heb scheef zitten te lezen. Je had het inderdaad ook over de Amino.

Controleer of je met deze instellingen https://freedom.nl/helpdesk/internet/algemene-instellingen#televisie eruit kan komen.

In een ver verleden heb ik ook wel eens met een Asus router gespeeld, maar die zit er tegenwoordig niet meer tussen in mijn netwerk. Ik kan het je dus niet verder vertellen helaas. Mogelijk dat iemand anders op de community wel ervaring heeft met het instellen van Asus routers voor televisie.

Ik heb geen ASUS maar mogelijk komen we verder…
Benodigd:

  • VLAN 4 op WAN interface (= TV), VLAN 4 instellen op DHCP Client/Automatic. (als het goed is wordt de routering vanuit DHCP settings ingesteld).
  • Multicast proxy / routing (is daar wat voor in te stellen?, als een multicast stream (bv. NPO 1, kanaal 1) op de STB start dan werkt het).
  • RTP proxy (voor NAT support) (RTP ALG). (nodig voor begin gemist, en NPO Extra kanaal 32 bv.).