Internet als basisvoorziening, kies voor Freedom!

Internet als basisvoorziening, veilig en meekijkvrij. Dat is waar wij voor staan. Kies Freedom. Hieronder tref je ons (verkiezings)programma;-).

1. Veilig internet voor iedereen

Internet als basisvoorziening

Freedom ziet internet als een basisvoorziening waar iedereen recht op heeft. Freedom staat immers voor een open en veilig internet, dat voor iedereen toegankelijk moet zijn. Dat is het op dit moment niet. We hebben daarom direct toegezegd toen Stichting 48percent.org ons in 2021 vroeg mee te doen aan Proeftuin Digitaal Meedoen Westerkwartier. In deze proeftuin onderzoeken we de mogelijkheden voor een sociaal internetpakket.

Kies je voor Freedom, dan kies je voor een veilig en meekijkvrij internet, waar iedereen gebruik van kan maken.

2. Kinderen beschermd

Voor encryptie & tegen online kindermisbruik

Freedom heeft een verklaring ondertekend om het belang van encryptie te onderstrepen. Dit doen we samen met EuroISPA. Via EuroISPA kan Freedom haar stem in Brussel laten horen. En dat doen we nu weer omdat het heel hard nodig is. In de verklaring verzetten we ons tegen het ondermijnen van encryptie en tegen 'client side scannen'. Dit biedt namelijk geen effectieve oplossing in de strijd tegen online kindermisbruik.

Kies je voor Freedom, dan kies je voor een internetprovider die strijd voor encryptie en tegen online kindermisbruik.

3. Beter digitaal onderwijs

Big tech moet de klas uit

Eerder dit jaar nam de Kamer deze motie aan: ‘stuur big tech de klas uit’. In de motie wordt de overheid gevraagd onderzoek te doen naar alternatieven die op publieke waarden gebaseerd zijn en die als veilige diensten in de klas kunnen worden ingezet. Freedom is blij met deze ontwikkelingen en ondersteunt de coalitie die zich inzet voor eerlijk digitaal onderwijs, CEDO. Ondersteun jij deze coalitie ook? Teken de petitie.

Kies je voor Freedom, dan kies je voor veilig digitaal onderwijs.

4. Vrijheid van informatie

Desinformatie niet bestrijden met censuur

Freedom Internet is vorig jaar naar de Europese rechter gestapt samen met een coalitie van providers en organisaties die opkomen voor internetvrijheid en vrijheid van informatie. De coalitie treedt op onder de naam ‘Freedom of Information Coalition’ (FOIC) en heeft deze stap genomen vanwege de blokkade van de Russische staatskanalen RT en Sputnik op basis van het Europese Besluit en de Verordening 2022/350

De coalitie vindt het besluit van de Raad van Ministers van de Europese Unie om deze zenders te censureren veel te ver gaan. Volgens de coalitie is geen onafhankelijke en zorgvuldige toetsing voorafgegaan aan het besluit. De coalitie vraagt aan het Europese Hof om de maatregel nietig te verklaren, waardoor de informatie toegankelijk blijft voor alle burgers en de vrije pers in de Europese Unie. Lees meer over de voortgang van de rechtszaak.

Kies je voor Freedom, dan kies je voor een provider die opkomt voor internetvrijheid en vrijheid van informatie.

5. Een open internetmarkt

Ruimte maken voor gezonde concurrentie door gereguleerde toegangstarieven

Het is niet makkelijk om een internetprovider op te zetten. En al helemaal niet in deze tijd. Een paar grote partijen zijn dominant aanwezig en maken het voor de kleintjes praktisch onmogelijk om overeind te blijven. Dat merken wij ook! Mede hierdoor hebben we ervoor gekozen een strategische samenwerking aan te gaan met internetprovider TriNed. Ook schreven wij net als branchevereniging NLConnect deze maand een brief aan de toezichthouder ACM om hen hierop te wijzen.

Kies je voor Freedom, dan kies je voor een provider die opkomt voor een toegankelijke markt en eerlijke prijzen.

6. Keuzevrijheid en verbinding

Zorgen voor verbinding en keuzevrijheid door aan te sluiten op zoveel mogelijk glasvezelnetwerken

Om internet te kunnen leveren, maakt Freedom gebruik van de diverse netwerken en daar zijn we graag transparant over. Voor een verbinding via DSL maken wij gebruik van het netwerk van KPN. Voor een verbinding via glasvezel maken wij naast KPN ook gebruik van netwerken zoals E-Fiber, Glaspoort en Open Dutch Fiber. De laatste jaren hebben we heel veel nieuwe netwerken toegevoegd aan dat rijtje. Op dit moment zijn we bezig met de laatste handelingen voor het aansluiten op het netwerk van DELTA. Freedom kan dankzij deze werkwijze internet leveren in heel Nederland en heeft daarom van alle providers het grootste bereik.

Kies je voor Freedom, dan kies je voor keuzevrijheid, transparantie en verbinding.


Freedom Internet is een internetprovider die jouw privacy en online veiligheid serieus neemt. Bij Freedom ben jij geen nummer, maar een mens. Wij werken namelijk liever aan tevreden klanten en veiliger en vrijer internet dan voor winstgraaiende aandeelhouders.

Er valt bovendien genoeg te kiezen: wel of geen tv, gehuurd of eigen modem, internet only… het is aan jou! Kies jij voor Freedom?;-)


Zie het oorspronkelijke bericht op https://freedom.nl/nieuwsartikel/internet-als-basisvoorziening-kies-voor-freedom

Hoe ziet die strijd van Freedom tegen online kinder misbruik er dan uit? Want ik zie alleen argumenten voor de strijd voor encryptie, maar niks over hoe dan op een alternatieve en effectieve manier online kindermisbruik tegen gegaan moet worden?

Ik hoef niet overtuigd te worden van het nut van encryptie, daar sta ik helemaal achter, maar, hoe pakken we dan online kindermisbruik aan?

Wat is dat precies en zijn dan de componenten daarin/van ?
Pas daarna is te spreken over het gebruik, middelen, toegankelijkheid, beveiliging, privacy, wenselijkheid en maatschappelijke verantwoordelijkheden.

Dit topic is 14 dagen na het laatste antwoord automatisch gesloten. Nieuwe antwoorden zijn niet meer toegestaan.