Internettoegang met OpenWrt op Asus TUF AX6000

Goedemiddag allemaal.

Ik heb sinds kort een Asus TUF AX6000 en zou deze graag i.p.v. mijn fritzbox 5530 gebruiken. Voor context: E-fiber kastje met SC/APC-SC/APC kabel naar eigen SFP module die in een tp-link MC220L mediaconverter zit. Ethernetkabel naar de Asus router waar ik OpenWrt 23.05.3 op geflashed heb.

Probleem is dat ik geen internetverbinding krijg. Ik heb de instructies op Welke instellingen heb ik nodig voor mijn eigen modem? | Freedom Helpdesk gevolgt zonder succes.

Hier zijn een aantal pastebins die wellicht nuttig kunnen zijn

https://dpaste.com/G8DKL3BCE
https://dpaste.com/AQHQ5WDME
https://dpaste.com/G2SFTKHGX

Oja, alle lampjes op de mediaconverter branden en mijn SFP module is succesvol geregistreert bij Freedom/E-fiber.

Alvast bedankt voor enige hulp! :slight_smile:

Ik heb het zelf via de webinterface ingesteld, maar bij mij ziet de netwerk config er inderdaad wel anders uit dan bij jou. Hier de relevante stukken:

config device
	option name 'eth2'
	option mtu '1508'

config interface 'wan'
	option ipv6 '1'
	option proto 'pppoe'
	option username 'turris@xs4all.nl'
	option password 'xs4all'
	option device 'eth2.6'
	option mtu '1500'

config interface 'wan6'
	option proto 'dhcpv6'
	option device '@wan'

config device 'dev_wan'
	option name 'eth2.6'
	option mtu '1508'

Met name die mtu van 1508 bij de wan interface lijkt niet goed. Daar heb ik 1500. (ik heb username/password nooit aangepast sinds ik naar Freedom gemigreerd ben zie ik. Dat maakt dus echt niets uit.)

Vandaag deze config geprobeert en de eth2 aangepast naar eth1. Geen succes.

Logs zeggen PPPoE timeout. Ik krijg het idee om i.p.v . mijn eigen router de Fritzbox op de mediaconverter aan te sluiten, en nogsteedsPPPoE timeouts.

Daarna Freedom gebelt en zij concluderen dat het aan de MC220L ligt. Lijkt me sterk maar achja…

Ja, SFPs werken niet altijd zomaar. Bij mijn Turris Omnia moest ik in de eerste instantie ook logs aanleveren en kwam de ondersteuning in een latere TurrisOS versie. Je weet zeker dat die SFP in orde is? Zelf heb ik trouwens AON.

Probeer die mtu instellingen ook weg te latten. De defaults zijn minder optimaal, maar wel compatibeler. Misschien kan die MC220L geen mtu van 1508 aan.