Jij een tap en jij ook een tap....iedereen een tap

https://tweakers.net/nieuws/196778/nederlandse-inlichtingendiensten-hebben-toch-sleepnet-via-grote-kabelpartijen.html

https://www.security.nl/posting/753617/Volkskrant%3A+AIVD+en+MIVD+kunnen+grootschalige+kabelinterceptie+uitvoeren

https://www.geenstijl.nl/5165055/heel-nederland-onder-een-net/

Nee, het gaat niet om een biertap.

De vraag is/wordt vooral, wat is er tegen te doen als betrokkenen en onderworpenen het zelf geen bal (meer) interesseert omdat zij op dat moment moegestreden, er geen last van menen te hebben ?

Ik verbaas mij niet dat overheden dit soort volgsystemen actief aan het inrichten zijn onder het motto dat dit de ‘veiligheid’ zou vergroten. Ik verwonder mij nog steeds dat mensen die onderworpen worden aan track en trace, dit een volstrekt legitieme zaak vinden.

Doet het vertrouwen in de overheid geen goed.

Is er eigenlijk al een reactie van Eurofiber?

Op BNR hadden ze het erover dat er nog wel Kamervragen zouden komen omdat dit expliciet gemeld was in het oorspronkelijke besluit niet toegestaan te zijn.
Maar in hoeverre dit ook een positief resultaat op gaat leveren


Vertrouwen is al te paard gegaan
 en zo komt het niet zeker niet terug

Maar ik heb de afgelopen 20+ jaar de overheid niet echt kunnen betrappen op “in dienst staan van het volk” of “luisteren naar het volk” oid.
Voor verkiezingen wel natuurlijk, maar zodra de buit binnen is wordt het weer een Haags onderonsje, met af en toe een kleine aanpassing in het gezelschap.
Maar ja Nederland wil toetreden tot het gezelschap van the 9 eyes
 (5 eyes + wat extra landen).
Zie: Five Eyes - Wikipedia
Waar een controle/surveillance maatschappij BLIJKBAAR gewenst is.

1 like

Tja, wat moet ik nog zeggen. Het is teleurstellend dat ontwikkelingen in techniek tegen de burger werkt in plaats van in het voordeel van de burger.

De overheid gebruikt schaamteloos die technieken en richten omonkeerbare schade aan in de samenleving.

Vanmiddag nog meegekeken in de Tweede Kamer wat samen met de andere kamer en de rechtelijke macht de overheid zou moeten controleren en corrigeren.

De Tweede Kamer is tandeloos en de wegstuurde regering zit er doodleuk weer en het gaat ook weer vanouds.

Het moet echt anders want dit gaat echt niet goedkomen. Verkiezingen werken niet niet meer en het maakt eenmaal niet uit of je nu door kat of de hond gebeten wordt.

Het referendom heeft ook al haar gebit moeten inleveren. Rutte zit ondertussen op een berg van afgenomen gebitten en wij allen lopen tandenloos te dwalen en laten het over ons heen komen.

Kennelijk vindt een kwart van de stemmers dit allemaal prima;
ze stemmen steeds weer op het opperhoofd dat dit allemaal in goede banen lacht


1 like

Ik ga ervanuit dat de hypotheekaftrek hier een belangrijke rol in speelt.

Het hemd is immers nader dan de rok.

In 2017 hebben mensen van Erdogan hem toen een boost kunnen gegeven op de vooravond van de verkiezingen.

Verder overleeft de leider door altijd een “plausible denial” in te bouwen en als dat niet mogelijk is dan zijn er geen actieve herinnering die moeten doen.

Nee, het is zo verrot in Nederland dat wij letterlijk door de vloer moeten gaan opdat wij weer mensen kunnen worden. Met alle zwakten maar dan ook weer met al het goede.

2 likes

Deels opportunisme en gebrek aan voorstellingsvermogen dat (technische) mogelijkheden oneigenlijk met een ander doel worden ingezet.
In de kern is het een verdeel-heers-systeem waarbij (ver)leiders moeten zorgen dat ter zake een (doel)onderwerp - desnoods door uitsplitsing - geen (selectieve) meerderheid is.

Voorbeeld misdaadbestrijding: a) iedereen aftappen is mogelijk b) er zijn ‘wetsovertreders’ dus c) gaan we iedereen tappen om zogenaamd de veiligheid te vergroten.
Dat veiligheid iets heel anders is dan het voorkomen van ‘misdaad’, ontgaat veel mensen. De onschuldspresumptie maakt dan plaats met een verdenking tenzij - achteraf - (b)lijkt dat dit niet het geval is.

Het is aan iemand die overtuigd is van een mogelijk nut niet uit te leggen dat anderen daar wat anders over (willen) vinden. De kern hier is dat iemand ZELF moet en MAG bepalen of die zich iets laat welgevallen.

Ik heb geen behoefte om mijzelf of anderen te overtuigen. Voorstanders van een maatregel zijn er alles aan gelegen, dat juist wel te bewerkstelligen. Hetzij door mis/verleiden; en als het niet anders kan, de resterende minderheid of zelfs het individu daartoe te dwingen.

Ik wil zelf bepalen of ik en door wie ik (niet) gevolgd mag en wil worden.
Dat recht dat mij als individu aangaat, zegt verder niets over mijn intenties.

3 likes

Blijkbaar is dat tappen, voor politici die een archiveringsplicht hebben niet van toepassing.
Laten ze het, eerst eens een tijdje op zichzelf toepassen.
Het vol automatische archief is de oplossing.
En dan hebben ze het alleen nog over SMS.
De rest zit dom te appen en hebben een archief bij Meta.

2 likes