Komt Freedom beschikbaar op nog aan te leggen glasvezelverbinding?

Hoi, onlangs bericht gehad van KPN-Netwerk dat bij mij glasvezelverbinding aangelegd zal worden.

Planning is nu sept / okt 2022 (al is de planning al paar keer veranderd).

Op de status pagina van KPN bij mijn order staat bij beschikbare providers Freedom helaas (nog) niet genoemd.

Hoe wordt bepaald of Freedom beschikbaar zal komen? Kan ik daar zo wie zo vanuit gaan omdat Freedom er nu ook is via koper of spelen andere zaken / overwegingen een rol?

Als KPN de glasvezel aanlegt dan kan Freedom hier over leveren. Alleen het gebied ‘Glaspoort’ is voor ons op dit moment nog niet te leveren, maar dat is de enige uitzondering die ik nu kan bedenken.

dat is raar, want jullie staan toch op de lijst met providers

bedoel je misschien glasdraad?

Nope. Ik bedoel echt Glaspoort.

We zijn er natuurlijk wel mee bezig om via Glaspoort te kunnen leveren, alleen is dat nu alleen nog niet direct mogelijk.

dat is dan mooi *%!$$% :frowning:

Dus al mijn voorbereidingen om uit te zoeken welke kabel ik nodig heb voor niets??? Freedom kan geen glasvezel aanbieden op mijn adres? Glaspoort en KPN zijn partners, In Heemstede worden de kabels gelegd door Glaspoort. Maar voor de postcode check staat bij KPN dat in oktober 2022 mijn adres wordt aangesloten.Op website Glaspoort staat dat volgend jaar mijn adres wordt aangesloten. Heel verwarrend wie het aansluitpunt gaat aanleggen. Op website Glaspoort staat Freedom als provider genoemd

Dit bericht kreeg ik van Glaspoort.

Geachte heer,

Hartelijk dank voor uw bericht.

U ontvangt glasvezel van ons, glaspoort. Freedom levert wel degelijk over ons netwerk, hier bent u verkeerd over geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Joel

Tsja… ik zou eerlijk gezegd op dit moment nog even Freedom zelf geloven.

Ik wil niet hoog van de toren blazen, maar ik heb “insider information” dat Freedom op dit moment nog niet kan leveren op het glasvezelnetwerk van Glaspoort en dat Freedom er wel mee bezig is om er te kunnen leveren, maar dat ze daar nog geen tijd/verwachting aan kunnen hangen. :clown_face:

En indirect via Cambrium?

Die constructie wordt/werd ook gebruikt om over DSL te leveren?