Nieuwsbrief 39

1. Op naar een nieuw jaar!
Freedom kijkt terug op een mooi jaar en gaat vol energie door naar het nieuwe jaar. Onze roadmap is goed gevuld! We hebben daarnaast uiteraard nog veel meer ideeën en wensen, maar we kunnen niet alles tegelijk. Waar gaan we ons het komende jaar op focussen? Lees meer...

Hartelijk dank aan al onze klanten, de community, Founding Members, Crowdfunders en supporters van Freedom. 

Fijne jaarwisseling en alvast een gelukkig nieuwjaar!

2. Terugblik: van oprichting tot nu
Het is alweer het einde van het jaar, tijd voor een terugblik! Benieuwd hoe het Freedom verging vanaf de oprichting tot nu? Bekijk hier de tijdlijn van de afgelopen twee jaar.

Nieuwsgierig naar het avontuur van daarvoor? Lees dan hier het artikel "Van persbericht tot provider".

3. Einde actiecomité XS4ALL Moet Blijven
24 December gaat bij ons de boeken in als het einde van een tijdperk. XS4ALL stopt definitief door het dichtzetten van haar bestelstraat, niemand kan nu meer klant worden van XS4ALL. Daarmee is er ook gelijk een einde gekomen aan de actiegroep XS4ALL Moet Blijven. Het doel is immers niet behaald en het hoofdstuk is nu écht afgesloten. We zagen het al aankomen, maar het doet toch zeer. Freedom is namelijk opgericht uit liefde voor XS4ALL. Lees meer...

4. Rechtbank oordeelt in rechtszaak
Freedom Internet steunt de rechtszaak van Stichting The Privacy Collective tegen Salesforce en Oracle al een hele tijd. Helaas heeft de rechtbank woensdag 29 december geoordeeld dat de stichting The Privacy Collective niet ontvankelijk is in haar vordering. In haar uitspraak kwam de rechtbank tot de conclusie dat de ingestelde vordering van de stichting niet voldeed aan de formele vereisten. Lees meer...

5. Goed nieuws voor Eindhoven
Heb je een pre-order Internet bestelling lopen in de regio Eindhoven, dan hebben we goed nieuws! We zijn bijna zover dat we je kunnen aansluiten. Op dit moment worden er een aantal testklanten aangesloten en de eerste tekenen zien er goed uit. Wanneer de tests zijn afgerond, kunnen de overige pre-order ook klaargemaakt worden voor oplevering. Zodra we je verbinding kunnen opleveren, krijg je hiervan een bericht. 

6. TV wijzigingen 
Cartoon Network, Boomerang en CNN International zijn vanaf 31 januari 2022 niet meer te zien via Canal Digitaal.

Met vriendelijk groet,

Team Freedom


Zie het oorspronkelijke bericht op https://freedom.nl/nieuwsbrief/nieuwsbrief-39

Geen CNN International meer vanaf eind januari, dat valt me wat rauw op mijn dak. Kan dat nog teruggedraaid worden? Lijkt me geen onbelangrijke zender.

2 likes

Ik sluit me bij @sparbol aan, onbegrijpelijk dat CNN International eraf gaat. Waarom eigenlijk?

https://cnnpressroom.blogs.cnn.com/2021/07/19/cnn-to-debut-in-q1-2022/

Niet dat ik veel inhoudelijke waarde hecht aan dat propagandakanaal maar suggereert jouw post dat Canaal Digitaal dit doet omdat dat CNN+ de (concurrerende stream) wereld van instant entertainement gaat betreden ?

Zover ik zie/weet blijft CNN elders gewoon beschikbaar. Kortom, waarom weg bij CD ?

1 like

Vanwege de machtspositie van WarnerMedia (o.a. CNN, Cartoonnetwork) die alles achter betaalmuren stopt.

1 like

Helder, de teneur van de NeoLiberale tijden die alles tot en aan marktwerking vermaakt onder het mom van vergroten individuele vrijheid. Dit laatste dan voor wie het zich kan veroorloven, tegen fors meer betaling.

Doe mij een beetje denken hoe bv Ziggo, intussen ook de analoge kabelradio heeft weggepoetst met het excuus dat dit meer bandbreedte gaat geven (op hun netwerk).
Net of dat die 88-108Mhz (breedte van één Wifi) kanaal dan het verschil gaat maken. Ondertussen daarmee in miljoenen huiskamers de (losse)tuner tot waardeloos verleden makend zodat men nieuwe streamingdiensten (tzt) kan onderwerpen aan betaalmodellen.

Dit topic is 14 dagen na het laatste antwoord automatisch gesloten. Nieuwe antwoorden zijn niet meer toegestaan.