[Overheidsbeleid:] e-Privacy directive

Tweakers heeft een bericht over de e-privacy richtlijn die tussen de lid-staten overeen gekomen zou zijn.

Het originele persbericht

Er zit wel de gebruikelijk achter-schuurdeur in:

In bepaalde gevallen mogen aanbieders van elektronische-communicatie­netwerken en -diensten deze gegevens verwerken voor een ander doel dan waarvoor ze zijn verzameld, ook wanneer dit niet berust op de toestemming van de eindgebruiker of op wetgeving van de Unie of van de lidstaten.

Bedankt voor de informatie @Noci . Natuurlijk mooi dat men op EU-niveau probeert iets te veranderen op privacy-gebied. Het feit dat de raad er zelf al 5 jaar over doet om tot dit stuk te komen vóórdat men er met het EU-parlement over moet onderhandelen […] spreekt natuurlijk boekdelen. Misschien dat er in 2025 een akkoord op hoofdlijnen ligt.

De directive zit nog vol met mazen waardoor het bedrijfsleven hier mee kan doen wat ze willen en we kunnen hier het document vol met gaten schieten maar dat gaat ons niet verder brengen. De comments (via cookiemuur) op Tweaker zijn al duidelijk genoeg.

Ja, het lijkt er meer op dat de partijen die hier het lijdend/meewerkend voorwerp zouden moeten zijn de mogelijkheid krijgen om de hele achtergevel eruit te trekken.

1 like

Wat zou er bedoeld worden met “In bepaalde gevallen”?

Alles wat een “gerechtvaardigd belang” dient? :money_mouth_face:

2 likes

En wat betekent “gerechtvaardigd belang” (zal het maar vast beantwoorden, “alles wat geld oplevert en waar we mee weg kunnen komen” :grimacing:)

1 like