Vanaf nu geleverd! De FRITZ!Box 5530

Vanaf nu leveren we de FRITZ!Box 5530 op glasvezelverbindingen zonder NTU. Wanneer je dit modem huurt wordt hij door Freedom geconfigureerd voor jouw type glasvezelaansluiting. Bovendien ondersteunt deze box WiFi 6, waarmee je onderaan de streep een snellere en betrouwbaardere WiFi-verbinding hebt. Tot slot zit er een 2,5 Gigabit LAN-poort op*.

De FRITZ!Box heeft helaas één LAN-poort minder dan zijn voorganger en geen USB-poort. Netwerkschijven of printers moeten om die reden via WiFi verbonden worden.

De nieuwe FRITZ!Box is in het bestelproces opgenomen. Wanneer je kiest voor Freedom Internet via Glasvezel, dan ontvang je vanaf nu dit modem.

*Let op: je kunt alleen gebruikmaken van 2,5Gbit snelheid indien jouw apparaten dit ook ondersteunen.


Zie het oorspronkelijke bericht op https://freedom.nl/nieuwsartikel/vanaf-nu-geleverd-de-fritz-box-5530-1

Hallo ik heb dat 5530 modem zelf aangeschaft en wil deze via een backup gebruiken voor freedom waarna een 5490 direct op aangesloten is .
De pats kabeltjes heb ik reeds in mijn bezit ook kwa kleur blauw voor glas en groen voor het modem dus die ga ik wijzigen maar moet er bij jullie ook nog iets vrij gegeven worden want daar word over gepraat op diverse sites

Wat grappig dat je er zelf eentje gekocht hebt @j.elbert . Ik denk dat ik zo’n beetje de laatste 5490 geleverd gekregen heb (activatie op 2 maart jl.). Best jammer om dan twee weken later te lezen dat de modernere versie 5530 uitgeleverd ging worden. Gloep.

Ga goed na of je de juiste glasvezel kabel gebruikt. Er is een PC(blauw) en APC(groen). De verkeerde connector in de verkeerde poort zal het beschadigen.
Een andere form factor die veel gebruikt wordt is SC (breed klik systeem) en LC (smal haak systeem).

De FRITZ!Box 5530 heeft bijvoorbeeld een poort voor een SFP-module. De SFP-module bepaald de connector. Wij leveren er standaard een SFP met LC/APC.

De FRITZ!Box 5490 heeft een poort die de connector SC/PC vereist.