Verwijderd e-mail account is niet echt weg

Hallo,

Ik had in mijn e-mailinstellingen een nieuw account gemaakt. Vervolgens in webmail 2-staps verificatie aangezet. Door een fout van mijn kant, heb ik die verificatie wel geactiveerd, maar de QR code niet gescand. Dus kon ik niet meer in mijn account.

Omdat het account helemaal nieuw was, heb ik het simpelweg verwijderd. Vervolgens heb ik een nieuw account aangemaakt met exact dezelfde naam. Ik kreeg weer een sms met de logingegevens. Echter, als ik met het wachtwoord uit die sms probeerde in te loggen, vraagt hij nog gewoon om de 2-staps verificatiecode. Blijkbaar is het eerste account (met 2-staps verificatie actief) niet echt verwijderd.

Dat het account niet is verwijderd, blijkt ook uit het aantal accounts dat ik kan aanmaken. Omdat ik met die 2-stapsverificatie toch niet bij dat account kon, heb ik het opnieuw verwijderd. Maar nu kan ik nog maar 4 accounts aanmaken in plaats van 5. Het verwijderde account telt blijkbaar nog mee.

Weet iemand hoe lang het duurt voordat een verwijderd account echt weg is? Of moet je daar nog iets extra voor doen?

In onderstaande link van dit forum beschrijf ik hetzelfde probleem op een andere manier en ander mogelijk gevolg van hetzelfde probleem.(laatste post 19 april)

https://community.freedom.nl/t/alias-verwijderen

Heb hierover destijds met de helpdesk contact gehad en daar zag men geen 2FA achter het door mij verwijderde emailadres.
Dus vanzelf verdwijnt het niet en denk dus toch dat je contact op moet nemen met helpdesk.

Dat je hierdoor minder emailadressen zou hebben herken ik niet. Ik heb het emailadres verwijderd en kon gewoon 5 nieuwe adressen aanmaken.
Nog gekker en of het nog steeds kan weet ik niet: je kunt een email adres aanmaken, het op inactief zetten en dan telt het niet mee. Dus theoretisch kon ik tientallen adressen aanmaken en die “reserveren” voor mezelf door ze op inactief te zetten.(niet gedaan overigens)

Verder weet ik niet waarvoor je die adressen nodig hebt of gebruikt, maar je kunt ook bij iedere mailbox 12 aliassen aanmaken en op je eigen domein onbeperkt aliassen aanmaken.

Bedankt voor je snelle antwoord, Sven. Wat jij beschrijft in de post lijkt inderdaad hetzelfde probleem met die 2FA. Ik heb de helpdesk hierover benaderd. Ik zal ze ook wijzen op jouw post.

Mogelijk heeft het probleem met het maximaal aantal accounts een andere oorzaak. Het leek mij voor de hand liggend dat mijn verwijderde accounts nog ergens “leefden”. Ik heb nu drie accounts verwijderd, en kan er nog maar twee aanmaken. Dat is heel jammer, want ik kan niet verder met het inrichten van mijn omgeving.

Van de technische kant weet ik weinig tot niets, daar kunnen anderen op dit forum je veel beter helpen.
Maar heb in april een aantal dingen gedaan die wel werkten, en mischien is dat nog zo?

Als 1e in onderstaande link mijn post van 24 maart, maar in ieder geval van 26 maart.(laat je niet misleiden door titel “simswap”) eerst leest.
(bij vraag naar meerwaarde van 2FA bij webmail is geen antwoord meer gekomen, dus zie zelf meerwaarde niet)

https://community.freedom.nl/t/beveiliging-e-mail-tegen-sim-swap

Als je de posts in link gelezen hebt:

-Ik kon toen gewoon die emailadressen waarvan ik de 2FA niet meer wist aanmaken. Dan kun je dus niet in webmail, maar wel in outlook, thunderbird, telefoon of wat dan ook dat adres aanmaken en gebruiken.(zonder die 2FA)
-Ik kon ook gewoon aliassen aanmaken bij die emailadressen zonder die verloren 2FA.

-Vervolgens kon ik in webmail in de aangemaakte alias inloggen en daar de mappen structuur aanpassen zoals ik hem wilde hebben. Als ik dan uitlogde en op bv telefoon alias toevoegde en synchroniseerde, stond die nieuwe mappen structuur ook in het emailadres waarvan ik de 2FA niet meer had.(en waarvan ik de mappen structuur in de alias dus had aangepast)
-Ik kon dus destijds alles inrichten zonder dat ik direct in die 2 webmailadressen kon, of dat nu nog kan, kun je zo zelf uitproberen?

Je kunt verder even kijken bij “helpdesk” in het freedom.nl, daar staat volgens mij ook het antwoord bij “mail” op je andere vraag. Ik zei het verkeerd: 5 mailboxen totaal(incl eigen domeinbox), @freedom 12 aliassen per emailadres/account, @eigendomein, onbeperkt aliassen aanmaken lees ik daar.

1 like

Dankjewel weer, Sven.
Met jouw antwoord en de discussie in het simswap topic ben ik weer een beetje wijzer. Maar ik lees er ook uit dat niet is gelukt om die 2FA van dat account af the halen. Dit ligt nu bij de helpdesk, maar daar moet ik wel een oplossing voor hebben. Mijn voornaam@achternaam.nl mailadres is voor mij erg belangrijk. Als ik daar niet meer mee op webmail kan, vind ik dat niet acceptable.

Nog iets wat ik heb ontdekt trouwens: ik heb het e-mailaccount voornaam@achternaam.nl verwijderd en datzelfde mail adres aangemaakt als e-mail alias op mijn freedom.nl e-mail account. Ook dan wordt ik bij inloggen op webmail met voornaam@achternaam.nl nog steeds gevraagd om 2FA code. Het lijkt er dus op dat de 2Fa niet is gekoppeld aan mijn mail-account, maar aan die login/gebruikersnaam op webmail.

Na uitgebreid contact met de helpdesk is de 2FA verwijderd van mijn webmail account. Ik was even geschrokken over hoe dit werkt, maar het is netjes opgelost. En ik kan weer inloggen op mijn webmail met voornaam@achternaam.nl

2 likes