Wel uit kunnen bellen maar niet gebeld kunnen worden

Wij zijn sinds 11 december van Tweak overgegaan naar Freedom Internet. Op die dag is glasvezel geregeld en werkt prima. 13 december (vandaag) zou Tweak de portering van ons telefoonnummer doen. Tweak geeft aan dat dit gebeurd is.

Nu blijkt dat wij met het telefoonnummer wel uit kunnen bellen en anderen zien ons nummer en zo kunnen wij dus gesprekken voeren maar niemand kan ons bellen omdat ze dan de melding krijgen: dit nummer is niet in gebruik.

Hoe kan dit?

De eigen 5590 fritzbox heeft netjes vanaf freedom de sip instellingen gepusht gekregen en status is GROEN en omdat we kunnen uitbellen met dit nummer (b)lijkt bellen op zich ook te functioneren.

Hoe kan het dan toch dat niemand ons kan bellen?

https://helpdesk.freedom.nl/ik-kan-wel-bellen-maar-niet-gebeld-worden

Voor nieuwe klant van Freedom dat ook meegemaakt. Voor de aansluitdatum een Voip verbinding opgezet en kon dus bellen met de helpdesk.

Na de aansluiting wel bellen maar niet andersom. Op advies van de HD modem herstart waarna er een tweede account aanwezig was.

Na het verwijderen van het tweede account werkte het wel.

1 like

Het lag in mijn geval aan een onjuiste instelling aan de kant van Freedom. Telefonisch contact gehad met de klantenservice en het was binnen 15 minuten opgelost.

Dus we kunnen nu ook gebeld worden. Migratie van Tweak naar Freedom Internet is afgerond.

1 like

Dit topic is 24 uur na het laatste antwoord automatisch gesloten. Nieuwe antwoorden zijn niet meer toegestaan.