Bellen zonder FritzBox, direct met meerdere IP VoIP apparaten?

Is er een mogelijkheid om met Freedom Bellen, zonder gebruik te maken van een FritzBox (vanwege multi-WAN router), met meerdere apparaten op een goede manier in te loggen op het enkele telefoonnummer? Ik bedoel dan een simpele Siemens Gigaset Go als een IP toestel, een softphone app als IP toestel en nog een Android toestel als derde registratie? Werkt nu prima met de Gigaset Go ofwel de softphone, maar beide tegelijk gaan niet rinkelen als er gebeld wordt. Dat is kennelijk ook het logische gedrag, zoals hieronder in een reactie eens aangegeven:

In de portal van Freedom bellen zie ik nu één enkel intern toestel staan, 201, volgens mij zouden dat er dan bijvoorbeeld 3 moeten worden, 201, 202, 203. Dan zouden die los van elkaar over kunnen gaan. Is zoiets mogelijk, al dan niet tegen meerprijs, zie ik iets over het hoofd? Ik zie hieronder veel meer mogelijkheden, maar vermoed dat zulks enkel zakelijke dienstverlening is?
https://voip-wiki.freedom.nl/index.php?title=Hoofdpagina

Ik kan van alles bedenken met andere VoIP providers, eigen VoIP centrales, of een FritzBox in het eigen netwerk hangen puur om VoIP doorgeefluik te spelen. Voelt allemaal als wat veel van het goede qua complexiteit en energie die het allemaal kost, plus zonde van wat wel inbegrepen zit in het Freedom abonnement. Ik wilde het daarom toch graag eerst even hier ook vragen. Alvast bedankt :slight_smile:

Naast meerdere nummers en eenvoud,o,a, reden dat ik bij CheapConnect zit waar ik voor elk voip-apparaat, een los voip-account heb (à €0,95/jr) om mee uit te bellen en ik die naar wens gelijktijdig of in volgorde, met followme inkomend op (extern) hoofdnummer kan meeschakelen.

Het nadeel van die followme-constructie is dat de voicemail (op het telefoonnummer) dan impliciet vervalt. Een kennis van mij heeft om die reden een extra (inkomend) voipnummer, die hij als laatste in zijn followme plaatst om te fungeren als voicemailbox. Dit probleem is er niet wanneer één van de meegeschakdelde voip-apparatern, denk aan een FB of GS of Asterisk, zelf uitmondt in een eigen voicemail functie.

Wanneer ik kijk naar de (mooie voip) wiki, zinkt mij bijkans ook de moed in de schoenen met wat daar (vooral zakelijk bedoeld) allemaal kan, dat ik niet wil weten om hier gewoon te kunnen bellen.