Oud e-mailadres volstorten met zooi! Wie helpt mee?

Dus; ik was klant bij KPN voor mijn internetaansluiting. Natuurlijk hoor(t)de daar ook een e-mailadres bij. Dat e-mailadres (was) is het doelwit geworden van spammers. Hele slimme spammers. Sinds jaar en dag (en nog véél langer!!) ben ik bezig (geweest) om die spammers te slim af te zijn door middel van spamfilters aan te passen, en spam te bouncen. KPN gesmeekt voor betere spamfilters, enz. Alles tevergeefs. Ten einde raad naar Freedom overgestapt. Niemand krijgt nu zomaar mijn Freedom e-mailadres meer!! (Vergelijk het met een geheim telefoonnummer!) Nu is het zo dat dat oude e-mailadres (na 10 maanden!!!) nog steeds actief is. Dat vond ik niet erg; zo had ik ruim de tijd om bij ieder persoon/instantie die mijn e-mailadres moet hebben de wijziging door te geven. In de tussentijd blijft de spam binnen komen. Weer met KPN overlegd dat dat e-mailadres/account (ala Natalee Holloway) “moet verdwijnen”. De gedachte daarachter is: als dat e-mailadres niet bestaat, kan er niets naar gestuurd worden. Dat blijkt dus niet te kunnen volgens die mevrouw van de Klantenservice. Dat kan alleen als er iemand anders mijn oude e-mail adres wil hebben. Dat gaat natuurlijk nooit gebeuren. In de tussentijd is dat account zwevende, blijft het actief, en krijg ik de spam binnen.

Ik hoor iedereen nu al denken: “Waarom verwijder je dat oude account niet uit Outlook, nooit meer dat account checken, klaar!” Dat kan, maar ik wil de spammers een koekje van eigen deeg geven. Als het niet kan met een melding “dit e-mail adres bestaat niet” dan maar met een melding “deze box zit vol”. Nu wilde ik het zelf eerst doen, maar 25Gb aan mails sturen zie ik niet zo zitten, en ik geloof ook niet dat Freedom daar de humor van in ziet, en ik heb liever geen ruzie met de beste mensen van Freedom. Daarom is de vraag: hoe vul ik binnen de kortst mogelijke tijd mijn oude e-mailbox vol met zooi? En zijn er vrijwilligers die mijn wrok jegens jarenlang wanbeleid van KPN aangaande spam en irritatie voor spammers delen en graag helpen om mijn gram te halen? Ik ben benieuwd, en bij voorbaat dankbaar voor jullie hulp!

Persoonlijk zou ik er geen tijd meer aan besteden, maar je zou concept e-mails kunnen maken met een aantal bijlagen.

2 likes

Ik zou er niets meer mee doen, ook geen binnenkomende mail ophalen.
Als al je relaties je nieuwe adres hebben lijkt het me alleen maar frustrerend voor jou.
En als de spammers braaf doorgaan raakt de box vanzelf wel een keer vol.

1 like

Kun je in jouw oude mailbox geen mails kopiëren ?

Gebruik dan een oude truuk om een harde schijf vol met sterretjes te krijgen.
Ik begon met een tekstbestand met daarin één sterretje. Dat plakte ik achter zichzelf, daarna weer, enz. (gaat heel snel)

Onderstaande oefening zou ik niet via Outlook of Thunderbird doen,
het levert jezelf onnodig schijf-gebruik op… òf je moet een schijf willen “testen” …

Open de webmail-toegang.
Dan sleur je al jouw mail naar een map, zeg vuilnisbak1.

Vervolgens kopieer je de map vuilnisbak1 naar vuilnisbak2.
(heb je ineens 2x zoveel mail er in zitten)

Nog niet genoeg ?
Kopieer nu zowel vuilnisbak1 als vuilnisbak2 naar vuilnisbak3

(hoppa, 4x zoveel vulling)

Desnoods nog 2 rondjes, en jouw bak zit “vol” genoeg !

Laat even weten of het je lukt … (gewoon :slightly_smiling_face: nieuwsgierig)

Spammers pak je er niet mee.
Het is een geautomatiseerd systeem.
Iedere reactie die ze krijgen, geeft een bevestiging dat het spammen zinvol is.

Heb jij nog steeds toegang tot dat postvak?
Bij xs4all moest ik de mail op forwarden zetten.
Als je daar nog controle over hebt, kun je forwarden ook naar een niet bestaand email adres aan zetten.
b.v. vuilnisbak@kpn.example dat geeft dan een DNS error omdat TLD example gereserveerd is.

Mijn primaire email adres van xs4all stond vroeger gewoon op de site.
Dat was een soort open klantenlijst.
Pas veel later, kwam de spam.
Ik heb dat jaren lang dicht gehad voor alle mail, die van buiten het xs4all domein kwam.

spammers heb je er niet mee, en die doen het vullen wel voor je.
Spam systemen zijn vaak fire en forget, die gewoon het hele SMTP protocol commando’s in een keer naar een SMTP server dumpen zonder zelfs te wachten op responses.
En die zijn niet eens geinteresseerd in het resultaat van aflevering. In de paar minuten dat een adres gebruikt kan worden moet er zoveel mogelijk tegelijk uit.

1 like

My2cts. Verloren moeite en verlies van energie. Veel spam is volledig geautomatiseerd en hoe meer het gebounced wordt, hoe meer je krijgt te verwerken. De beste reactie bij spam is negeren en niet reageren.

1 like

Of forward het naar info@xs4all.nl LOL

Ik kan je niet helpen, maar voor de mensen na jou kan dit misschien nog van pas komen:

Emails naar mijn oude xs4all-adres werden nog ruim een jaar geforward naar Freedom. Ik heb daar toen bij Freedom speciaal een tijdelijk emailadres voor aangemaakt, met de gedachte dat als ik het forwarden wil laten stoppen ik alleen maar het tijdelijke Freedom-adres hoef te verwijderen. Als jij het ook op die manier gedaan had dan had je jezelf kunnen verlossen van alle spam emails terwijl aan xs4all-zijde de box gewoon lekker vol zou blijven lopen (Dat laatste betwijfel ik overigens want volgens mij behoud je als ex-xs4all lid alleen een doorstuurservice en niet een volledige mailbox).

Nog een andere achterliggende reden voor mijn oplossing is dat xs4all nu alleen mijn tijdelijke Freedom-adres kent en me via de mail niet kan spammen als ik dat adres verwijderd heb.

Ik vind dit maar een raar topic.

Alsof KPN überhaupt zou merken of 25 gigabytes op een disk in hun storage cluster gebruikt wordt of niet…
Alsof spammers überhaupt wachten op een reactie van een SMTP-server… Het hele concept van greylisting is gebaseerd op het principe dat ze dat juist niet doen.

En wat heeft de verdwijning van Natalee Holloway hier nu weer mee te maken?

Ik denk toch dat je je tijd beter aan iets anders kunt besteden dan aan dit.

Ik denk dat jij het topic niet goed begrijpt. Natuurlijk weet ik wel dat wat ik wil geen enkele zin heeft. Dat weet iedereen. Het gaat er ook niet om of het zin heeft. Het gaat mij om het gevoel dat ik toch iets doe. En het zijn niet alleen de spammers waar het mij om gaat. Er zijn nog meer (er helemaal niet toe doende zaken die ik daarom niet verder toe zal lichten) redenen om de mailbox vol te krijgen. En even voor de goede orde: waar ik mijn tijd aan besteed is niet aan jou. Je had niet hoeven reageren.

Dat jij een wrok koestert is inderdaad jouw zaak. In de titel van het topic roep je echter anderen op jou te faciliteren in het uitvoeren van deze wrok en daardoor mee te werken aan het opzoeken van grenzen op het forum.

Dit platform biedt een mogelijkheid voor allerlei discussies in alle openheid, zo ook aan die van jou. Het is aan de community én dus ook aan de moderators om erop toe te zien dat dit ordentelijk gebeurt. Zolang de richtlijnen worden gevolgd zal over het algemeen niemand ingrijpen.

Het laten meewerken aan wraakacties vormt wel degelijk een reden om vraagtekens te plaatsen en dat het nut ervan in twijfel zou worden getrokken had je dan van tevoren zeker kunnen zien aankomen. Iemand hierop terechtwijzen is hier dan ook ongepast. Het topic wordt met gezonde maar bovengemiddelde aandacht gevolgd.

1 like

top @M123 , dat is mijn idee ook geweest:
alle bij oude-provider binnenkomende mail doorsturen naar de (tijdelijke) Freedom-alias NickName.Weg.Bij.OudeProvider@Freedom.NL

Als daar een jaar niets meer komt, of als je het zat bent,
dan gooi je gewoon die alias weg …
Hoe simpel kan het zijn ?
En het kost je maar één alias bij Freedom.

Goed bedacht van M123 !

( vraag: TIP voor de overstap-pagina van Freedom om het dáár te vermelden ? )

1 like

Ook jij begrijpt het doel van dit topic niet/verkeerd. Het enige wat ik wil is mijn oude e-mailbox vol hebben. Daar wil ik hulp bij. Ik geloof niet dat ik iemand daar ook maar enig kwaad mee doe. Ja, ik denk dat KPN beter zijn best had kunnen doen in het schoonhouden van mijn oude e-mailbox. Het beleid wat ze daarin voeren; daar heb ik een issue mee. Voor de rest heb ik niets tegen KPN. Jij zegt dit topic met bovengemiddelde en gezonde aandacht te volgen. Dat mag. Je zal mij echt niet op iets kunnen betrappen waarmee ik eender welk regeltje overtreed.

Je had dit topic ook niet kunnen starten, en ik denk dat het voor iedereen beter was geweest als je dat ook niet had gedaan.

Je bent nu in feite mensen aan het oproepen om te “helpen met spammen” (wat gewoon strafbaar is), terwijl je volgens mij zelf ook wel kunt bedenken hoe je een mailbox kunt vullen, hoe nutteloos dat ook moge zijn. Dat je daar je tijd mee wilt verdoen is inderdaad aan jou, maar ik zou niet weten wat het op dit forum te zoeken heeft. We zijn niet je persoonlijke leger, en ik zou ook ieder ander willen adviseren om niet mee te gaan hierin.

Zou zeggen, gewoon even een net belletje naar drs. ing. J.A.M. (Jörg) Kramer en consorten
+31 (070) 3436573

Kevin, als het al zo is dat ik anderen vraag om te helpen met spammen, dan vraag ik toch of ze MIJ willen spammen? Ik vraag in essentie om gespamd te worden, dus ik zie niet in hoe dat dan strafbaar is. En zelfs dat vraag ik niet; ik vraag hoe ik zo snel mogelijk een e-mailbox vol krijg die van mij is. Is die vraag dan écht zo moeilijk dat dat niet begrepen wordt??

Ik wil nu wel even een andere vraag stellen: kunnen we de focus houden op wat ik in mijn eerste post vraag, en niet over het al dan niet zin hebben van mijn doel?

Ze spammen niet alleen jou; ze spammen ook KPN, aangezien je geen eigen mailserver hebt. En ze gebruiken dan hun Freedom-verbindingen om spam te versturen. Je gaat een beetje voorbij aan de juridische gevolgen van je vraag. Je roept anderen op om een strafbaar feit te plegen en de algemene voorwaarden van Freedom te schenden.

Je vraag wordt prima begrepen, maar de consensus is gewoonweg dat het nergens op slaat. Als je je eigen mailbox zo snel mogelijk vol wilt krijgen, upload je een grote binary (een speedtest.bin of een paar ISO’s van Linuxdistributies of zo) via IMAP zou ik zeggen. Dat kan je prima zelf, en daar hoef je de “hulp” van anderen niet voor in te roepen.

Héél eerlijk; daar heb ik géén rekening mee gehouden. Dat is natuurlijk de bedoeling helemaal niet.

Dat is een oplossing.

Dat is de wél de bedoeling; om het zelf te doen. Een ander hoeft dat niet te doen. Misschien heb ik het allemaal verkeerd geformuleerd waardoor jij denkt dat jij, of wie dan ook, mijn oude e-mailbox moet volgooien.

De titel van het topic is letterlijk “Oud e-mailadres volstorten met zooi! Wie helpt mee?

Dat in combinatie met de Natalee Holloway-opmerking, die op z’n minst van slechte smaak getuigt (geloof me, je wilt niet weten hoe erg het is om een geliefde te verliezen) zorgt er toch wel voor dat dit topic bij mij (en waarschijnlijk velen met mij) toch wat moeilijk valt.