Freedom gaat leveren over het nieuwe glasvezelnetwerk van DELTA Fiber

Goed nieuws! Vanaf 4 oktober 2022 kunnen klanten ook kiezen voor Freedom Internet in de nieuwe gebieden waar DELTA Fiber glasvezel gaat aanleggen.

Vanuit onze community kregen wij veel vragen of - en zo ja wanneer - Freedom via het netwerk van DELTA Fiber een internetabonnement kan leveren. We zijn dan ook verheugd te kunnen aankondigen dat we vanaf nu beschikbaar zijn in de gebieden waar DELTA Fiber glasvezel gaat aanleggen.

Vooralsnog gaat het alleen om de nieuwe glasvezelgebieden waar vraagbundeling plaatsvindt. In de loop van volgend jaar is Freedom ook beschikbaar via het netwerk van DELTA in de gebieden die al voor oktober 2022 zijn aangelegd. Freedom kan vast mee in deze nieuwe gebieden omdat de oplevering hiervoor nog wel even op zich laat wachten. In de tussentijd realiseren wij de technische implementatie.

Tarieven
Freedom hanteert voor verschillende netwerken, verschillende tarieven. Het tarief is afhankelijk van de prijzen voor het gebruikmaken van het glasvezelnetwerk. Hoe dit precies werkt, kun je teruglezen in dit eerder gepubliceerde artikel.

De internettarieven voor DELTA Fiber zien er als volgt uit:

50 Mbit/s 57,- p.m. 100 Mbit/s 60,- p.m. 200 Mbit/s 65,- p.m. 500 Mbit/s 70,- p.m. 1 Gbit/s 75,- p.m.

Internet kan desgewenst worden uitgebreid met Televisie (vanaf 15,95 p.m.) en Bellen (vanaf 5,- p.m.).

Benieuwd welk abonnement we op jouw adres kunnen leveren? Doe de postcodecheck.

DELTA Fiber
DELTA Fiber heeft zich ten doel gesteld dat meer dan 2 miljoen huishoudens en bedrijven in 2025 toegang hebben tot het snelle glasvezelnetwerk. Albert Vergeer, Chief Operations Officer van Delta, zegt daarover: “Naast onze eigen merken Caiway en DELTA willen we die groei realiseren samen met 10 tot 15 andere Internet Service Providers. Dankzij de komst van Freedom hebben de klanten op ons open netwerk nog meer keuze. Ze kunnen kiezen voor een premium merk als Freedom, een budget aanbieder, maar ook voor een zakelijke provider.”


Zie het oorspronkelijke bericht op https://freedom.nl/nieuwsartikel/freedom-gaat-leveren-over-het-nieuwe-glasvezelnetwerk-van-delta-fiber
1 like

Net zo prijzig als via het netwerk van KPN…

Mooi, 2 weken geleden is hier het glasvezelkastje van Delta in huis geïnstalleerd.
Delta (en KPN) zijn wel een stelletje boeven 1 Gbit/s voor EUR 75 terwijl veel belichters op een tarief zitten van EUR 49. Als ik een Delta glasvezel abbo neem kost 1 Gbit/s EUR 50,–. en voor 8 Gbit/s EUR 67,50
Meer concurrentie zou welkom zijn.

Mooi! Bij ons in het dorp is Delta in de aanloopfase van het aanleggen van een netwerk. Als ik op de Delta Netwerk-site mijn postcode/huisnummer invul dan krijg ik al te zien dat het eraan zit te komen. Zelfde geldt voor de Delta-de-ISP-site: ook daar is mijn postcode/huisnummer al actief. Dat geldt echter (nog?) niet voor de Freedom postcodecheck. Iemand enig idee wanneer die gaat aangeven dat Delta eraan komt als er een netwerk aangelegd gaat worden?

DELTA gaat ook hier glasvezel aanleggen (gemeente Voerendaal, in de postcodecheck nog niet zichtbaar). Maar als ik naar de prijzen kijk die Freedom berekent, dan blijf ik toch maar bij mijn DSL-lijntje (220/33 en super stabiel). Gevolg is wel dat DELTA aan mijn voordeur voorbij zal gaan en dat het later door hoge aansluitkosten zeer onaantrekkelijk zal zijn om alsnog over te stappen naar glasvezel (DELTA investeert zo te zien i.t.t. tot KPN niet in de toekomst).

Op Goeree-Overflakkee heeft Delta Fiber bij iedereen de vezel tot in de meterkast gelegd, ook als je geen abbonement afneemt.

Dus het zou iig in de gaten houden of dat in jouw gebied ook kan.

Bedankt voor het perspectief. Ik ga dit zeker in de gaten houden! Ik heb alvast een plekje in de meterkast gereserveerd voor het geval ze het hier ook zo gaan doen.

Dit topic is 14 dagen na het laatste antwoord automatisch gesloten. Nieuwe antwoorden zijn niet meer toegestaan.